Házi szúnyogriasztó

Szúnyogriasztó házilag

Ez most nem recept, de kotyvasztani kell 🙂 Egy nagyon jól bevált szúnyogriasztó módszert szeretnék megosztani veletek.

Ki szereti az éjszaka csendjében a fülébe döngicsélő kis vérszívókat? És a reggeli vakarózást? Kitaláltuk a megoldást 🙂
Ráadásul nemcsak hatékony, hanem jelentősen olcsóbb is, finom illatot terjeszt a lakásban és még a nyugodt alvásba is besegít. Ez kérem tehát a multifunkciós szúnyogriasztó 🙂

A FB-on létrehoztam egy csoportot (várok mindenkit szeretettel!) Készítsd otthon! néven, ahol különböző praktikákat osztunk meg egymással. Nem volt ez másképp a szúnyog invázió beköszönésekor sem, számtalan ötlet érkezett a házi szúnyogriasztókra.
Nekünk ezek közül a borsmenta párologtatása vált be leginkább, viszont még a mécsest sem szeretem éjszakára magára hagyni, arról nem is beszélve, hogy egy kis mécses max. 4 órán át képes hővel ellátni a párologtatót.

Ha kimentünk a szabadba, akkor 0,5 dl olívaolajban elkevert 20 csepp borsmenta vagy citromfű olajat kentünk magunkra, ez remekül távol tartotta a vérszívókat, de így aludni azért mégsem akartunk.
Anikó barátnőm osztotta meg ötletét, hogy az illóolajas keveréket Ő bizony betöltötte az elektromos szúnyogriasztó folyadéktartójába és azóta nyugodtan alszanak.

Kipróbáltuk és működik!
Én így készítem: egyharmadig töltöm olívaolajjal (de bármilyen hidegen sajtolt olaj megfelel) tartót, abba 40 csepp 100%-os citromfű olajat csepegtetek és összerázom, majd feltöltöm vízzel. A folyadéktartó felső pereménél lévő lezáró műanyag egy kis kés segítségével könnyen kipattintható:

Szúnyogriasztó házilagMint írtam, nemcsak a szúnyogok ellen hatásos, de a szoba is finom illatos lesz tőle, mindenféle mérgező illatosítók nélkül és a citromfű a nyugodt alvásban is segít.
Szúnyogmentes éjszakákat kívánok!

Szúnyogriasztó házilag

 

Pin It

Vélemény, hozzászólás?