Paradicsomleves, friss paradicsomból

Paradicsomleves

Paradicsomleves, vagyis bocsánat új keletű nevén Star Wars leves, mert Keresztfi, azt mondta csillag tésztával csak a Star Wars leves készülhet, a kerti paradicsomból pedig csak én tudok paradicsomlevest főzni, mert ügyes vagyok, mint Yoda 🙂

Fentiek alapján, örülök, hogy a gyerek a szépségemet nem dicséri 🙂

Tudom, hogy a paradicsomleves betűtésztával az igazi, elsőre úgyis kérte Keresztfi, de mivel este keresztapjával Star Wars peizódott néztek, megkérdezte, lehetne-e csillag tésztát csinálni bele. Véletlen épp volt itthon csillag tészta, így mi sem természetesebb, mint azzal főzni a paradicsomlevest 🙂

Épp itt gondolkodik azon, hogy ügyességemet, mivel megtudta, hogy a kertben szedett friss paradicsomból készült a leves, miképp is dicsérje meg, pontosabb, kihez hasonlítson 🙂

Paradicsomleves

Star Wars levest, csak Te tudsz csinálni, mert ügyes vagy, mint…. Yoda 🙂

Már ismeritek, igyekszem amíg lehet inkább a frisset használni, amikor pedig nincs friss, majd jönnek a házilag eltett finomságok. Tehát a paradicsomleves készítés most úgy kezdődött, hogy kimentem a kertbe és szedtem egy kiló paradicsomot…

ParadicsomlevesHozzávalók: 1 kg paradicsom – én lucullusból és apró édes paradicsomból főztem, 1,2 liter víz, 2 gerezd fokhagyma, 6-8 nagyobb bazsalikom levél, csipet só, 2 evőkanál olívaolaj, 3 marék csillag tészta

Nem tévedés, sem rántás, sem cukor nincs benne!

A paradicsomot, megmosom, kivágom a hibást részt ha van benne, és felezve, negyedelve kb 2-3 dl vízben felteszem főni

ParadicsomlevesHozzáadom a fokhagymát és a bazsalikom leveleket, valamint a nagy csipet sót.

ParadicsomlevesAddig főzöm, amíg megpuhul és már passzírozható. Ekkor egy másik fazékba öntöm a két evőkanálnyi olajat, majd ráteszem a szűrőt és átpasszírozom a paradicsomot, fokhagymástól, bazsalikomostól.
Felöntöm kb. 1 liter vízzel, felforralom, beleteszem a tésztát és benne megfőzöm.

 

Édességét az édes paradicsom adja, sűrűségét pedig a jó húsos paradicsom mellett a benne főtt tészta. Én mindig így készítem és még soha nem volt rá panasz 🙂 Próbáljátok ki!

Paradicsomleves

Pin It

Vélemény, hozzászólás?