Hogy etessük meg a gyerekkel a cukkinit? Mondjuk rejtsük palacsintába, méghozzá a tésztájába és máris úgy elfogy, hogy észre sem vesszük… Ráadásul egy tápláló, tartalmas reggelit készíthetünk cukkini palacsinta formájában, bárki kedvére 🙂
Már régebben ki szerettem volna próbálni, de első körben sós palacsintára gondoltam. Most viszont adta magát a dolog, hogy Keresztfi nálunk nyaral és az állatkert látogatás előtt valami tartalmasabb reggelire volt szükség. Kisember viszont palacsintát kívánt… No, akkor legyen palacsinta, csak egy kicsit másképp 🙂
Így készült el a cukkini palacsinta, amit akár édes, akár sós töltelékkel tölthetünk és most már bizonyított tény, hogy a gyerek is szívesen eszi, pont úgy, mint a sima kakaós palacsintát 🙂
Hozzávalók: 20 dkg zsenge cukkini, 30 dkg liszt, 2 tojás, 1/2 dl szőlőmag olaj, kb. 1/2 liter tej, csipet só
Töltelék: ízlés szerint, nálunk kakaó és lekvár volt
A cukkinit lereszeltem, hozzáadtam a két tojást, csipet sót, 30 dkg lisztet, olajat, majd kisebb adagokban a tejet, hogy egy palacsinta tészta sűrűségű masszát kapjak, a cukkini miatt ez kicsit sűrűbbnek hat.
Forró palacsintasütőben nem túl vékony palacsintákat sütöttem belőle a hagyományos módon
Nagyon vékonyra nem érdemes sütni, de túl vastagra sem kell. Én egy merőkanálnyit oszlattam el a palacsinta sütőben, de látszik ahogy terül, hogy mennyi az ideális mennyiség bele 🙂
A kisült palacsintákat megtöltöttem lekvárral vagy kakaóval és feltekertem. Én egyet ettem meg belőle és olyan érzésem volt, mintha legalább három normál palacsintát ettem volna. Laktató, finom és megettünk egy cukkinit 🙂
És íme a bizonyíték, hogy a Királyfimnak is ízlett: