Amerikai palacsinta

amerikai palacsinta

Ma igazán szép, napsugaras őszi napunk van, bár még kicsit hűvös a reggel, úgy döntöttünk kihasználjuk, hogy süt a nap és “csakazértis” a teraszon reggelizünk 🙂 Méghozzá egy tartalmas, laktató reggelit, hiszen utána iránya természet, használjuk ki a jó időt! 🙂 Így került ma a reggeliző asztalra amerikai palacsinta.

Gyorsan elkészül és azt gondolom nem véletlen hódított meg egy kontinensnyi országot 🙂
Bár én nem juharsziruppal, hanem karamellizált körtével tálaltam…

amerikai palacsintaHozzávalók: 20 dkg liszt, 1 tasak sütőpor, 1 tojás, 5 dkg olvasztott vaj, 3dl tej, 1 evőkanál vaníliás cukor, 6 dkg nádcukor, 1 csipet só

A palacsinta száraz hozzávalóit összekevertem, majd a közepébe öntöttem a tejet, olvasztott vajat és a tojást és alaposan kikevertem. Jó sűrű palacsintatészta a végeredmény.

Serpenyőben csepp olajat hevítek, egy pici merőkanállal (kb 1/2 dl) a serpenyő közepére téve egy adagot a palacsinta tésztából, ami helyes kis köré terül szét magától. Az első felét addig sütöm, míg apró lukakat nem látok rajta, kb így:

amerikai palacsintamajd megfordítom és a másik fele is sül egy percet.

Melegen, bármilyen sziruppal, mézzel, esetleg lekvárral is igazán kiadós reggeli.

amerikai palacsintaHa ízlik, próbáljátok ki sós változatban is, a sós amerikai palacsinta receptem alapján.

amerikai palacsinta

Pin It

Vélemény, hozzászólás?