Az édességek készítésekor nagy segítséget jelent a mascarpone használata, a legegyszerűbb vele krémet készíteni, a tiramisu pedig eredetileg, abból készül. No de van aki nem használhat mascarponét, de a tiramisuról sem szeretne lemondani, ahogy én sem 🙂
Alapvetően a mascarpone kiváltására én Totu krém extrát használok, de most kifejezetten az volt a kérés, hogy ne abból legyen, valamint ne legyen kókuszos és további cukrot a babpiskótán kívül ne tartalmazzon. Ezekkel a kitételekkel rendesen szűkült a kör, hát akkor kísérletezzünk 🙂
A gluténmentesség miatt én most Barbara babapiskótát használtam, de ha valakinek “csak” a tejjel van gondja, nyugodtan elkészítheti normál babapiskótával is. A recept 2-3 személyre szól.
Hozzávalók: 1 cs babapiskóta, 2 dl mandula tejszín, 3 g zselatin, 2,5 dl víz, 2 evőkanál eritrit (ízlés szerint), 2 dl feketekávé (én csináltam egy erős presszót és felöntöttem vízzel), kakaópor
Elkészítettem a kávét, egy tálba öntöttem. A zselatint kikevertem 0,5 dl hideg vízzel, addig kevergetve, míg nem “grízes”. Utána felöntöttem 2 dl meleg vízzel és kikevertem teljesen áttetsző állagúra, majd hozzáadtam az eritrittel elkevert mandula tejszínt (ez lehet, rizstejszín vagy zabtejszín is, mindegyikkel működik)
Innentől minden a hagyományos úton működik, a piskótákat megmártom a kávéba, sorba rendezem a tál aljába, rákenem a krém felét én megszórtam kevés kakaóporral, rá következő réteg piskóta, rá a maradék krém, a tetejére kakaó szórás.
Hűtőbe tettem két órára és utána tálaltam. Gyorsan fogyó, nagyon finom 🙂
Ha valaki paleo változatban szeretné elkészíteni a piskóta receptet itt találja hozzá, a recept többi része megfelelő.