Üdítően friss zöld ízével a kora nyári kedvenceim közé tartozik a spárga. Az elmúlt hetekben több kilónyi spárgát dolgoztam fel, épp hogy csak csomót nem kötöttem még rá 🙂 Ez a spárga vacsora a friss vékony zöld spárga nyers rágcsálásán túl, az egyik leggyorsabb vacsora 🙂
Gondolkodtam, hogy a bejegyzésnek akár a “mindennapi spárga vacsoránk” címet adom, de azért nem akarok senkit elriasztani, (néha) mást is eszünk 🙂
Hozzávalók: 50 dkg zöld spárga, 10 dkg szeletelt bacon, 4 tojás
A vékony zöld spárgát megmosom, az alsó végeit letördelem és négy “köteget” csinálok belőle. Egy tűzálló tálba fektetem a kötegeket és elosztom rajta a bacon csíkokat. Előmelegített 180 fokos sütőbe teszem és kb 15 percig sütöm, míg a szalonna ropogós lesz rajta. A tojásokból tükörtojást készítek és már nincs is más hátra, mint a tálalás és a jól megérdemelt nyár esti falatozás a teraszon 🙂
Jól illik hozzá egy száraz rosé fröccs 🙂
Bár most kedvenc vacsorámként szerepel, de egy hétvégi reggelire vagy vendégváró előételnek is jó szívvel ajánlom