A könnyű ebben az esetben mind az elkészítésre, mind a salátára igaz lehet, ahogy mostanában időhiányban tényleg nagyon egyszerű dolgok készülnek nálam 🙂 De spárga ebben is van 🙂 Na jó, csak egy kicsi, sokkal több is lehetne 🙂
Mostanában fedeztem fel, hogy a jégsaláta nagyon finom majonézmártással, mégpedig bármilyen eretnekül hangzik is a majonézt kefirrel keverem ki, a salátát vékony csíkokra vágom és valami kis pluszt csempészek bele 🙂 Önmagában vagy hús mellé köretnek is jó választás…
Hozzávalók: 1/2 jégsaláta, néhány szál előre párolt spárga
Öntet: 75 g kefir, 2 evőkanál majonéz (vagy házi majonéz), 1 evőkanál ketchup (házi ketchup), só, bors
Az öntet hozzávalóit összekeverem, a salátát vékony csíkokra vágom. A spárgát már előre megpároltam, lehűtöttem, kb két cm-es darabokra vágtam.
A salátát összeforgattam az öntettel, majd megszórtam a spárga darabokkal.
A fotók most csak a lényeget mutatják, nem volt idő az éhes vendégek mellett “művészkedni” 🙂 viszont a saláta nagy sikert aratott, így gondoltam megmutatom Nektek is 🙂