Hagymás, aszalt paradicsomos gyökérkenyér

Hagymás, aszalt paradicsomos gyökérkenyér

Ma az otthoni kenyérsütőknek hozok egy receptet, méghozzá egy igazán ízletes gyökérkenyér formájában. Egyszerű, praktikus, nekem a hétvégére az egyik kedvencem 🙂

Ez a bejegyzés régóta várat magára, ráadásul egy régi adósságom is nyomasztja a lelkem…
Történt, hogy tavaly egy vásáron ahol főzőbemutatót volt szerencsém tartani, megismerkedtem egy kedves fiatalemberrel, aki valami számomra ismeretlen, de nagyon finom dolgot árult, az pedig a Hagymás alap. Nagyon ízlett, így ígéretet tettem, hogy a blogom olvasóival is megismertetem a terméket, de aztán a tavalyi év nem úgy alakult, keveset is írtam, talán emlékeztek egy jó szándékú, vicces (?) valaki a blogot is “feltörte”, sok bosszúságot okozva ezzel, így a bemutatás elmaradt.

A Hagymás alapról: “A Hagymás alap friss magyar zöldségekből készült azért, hogy Önnek bárhol és bármikor kiváló ízalapot adjon ételei elkészítéséhez: 100% természetes zöldség, 0% mesterséges hozzávaló.”-idézet az oldalról.
Én legjobban egy erősen hagymás zöldségkrémhez hasonlítanám, ami nagyon sokrétűen felhasználható. Az első és legfontosabb, egy pirítóst vékonyan megkenve, máris kész az uzsonna 🙂 Használható valóban alapnak, pörköltek, raguk alá, de nagyon jó kiegészítője, ízesítője is lehet bármilyen ételünknek. Érdemes vele kísérletezni, mert nem csak meggyorsítja az ételek elkészítését, ahogy weboldalukon több hozzászóló is írta, de fantasztikus újdonságokat, ízekben gazdag fogásokat varázsolhatunk vele!
Most viszont jöjjön ez a hagymás gyökérkenyér, amit bizony Attila Hagymás Alapja tesz felejthetetlenné 🙂

Hagymás, aszalt paradicsomos gyökérkenyérA gyökérkenyér pontos receptje itt olvasható, most csak a kiegészítését írom le 🙂

Azért kezdtem úgy a bejegyzést, hogy egyik hétvégi kedvencem, mert hétvégén jobban van idő sütni, kedvenc pedig azért, mert este összekeverem a tésztát, reggel formázom és már sütöm is 🙂 Ebben az esetben is így történt. A reggelre elkészült tésztát lisztezett felületre borítottam és lisztes kézzel elnyújtottam. Csak kézzel, nem kell hozzá eszköz és nem is érdemes mondjuk sodrófával megtörni a tésztánkat.
A megnyújtott, ellapogatott tésztát vékonyan megkentem a Hagymás alappal és megszórtam összevágott aszalt paradicsommal. Ezután felhajtottam az alsó harmadát középre, majd a felsőt is lefele középre és a szokásos módon megtekertem.
Kb. 40 percet pihentetem a tepsin, majd előmelegített (sütő aljában kis tepsiben víz!) sütőbe teszem, miután lespricceltem őket vízzel.

Hagymás, aszalt paradicsomos gyökérkenyérNagyjából 50  perc alatt sül készre.

Hagymás, aszalt paradicsomos gyökérkenyérHagymás, aszalt paradicsomos gyökérkenyérJó sütögetést hozzá és ne feledjétek, a Hagymás alapot ki kell próbálni! 🙂

Hagymás, aszalt paradicsomos gyökérkenyér

 

 

Pin It

Vélemény, hozzászólás?