Mi legyen a spárga végekkel?

Hogy használd fel a spárga végét

Rendhagyó bejegyzés, de muszáj leírnom, hogy NE DOBD KI A LETÖRT SPÁRGA VÉGEKET! 🙂 Tudjátok, nem szeretek pazarolni, amit csak lehet felhasználok a konyhában, ha kell átalakítok…

Sokáig vérzett a szívem, hogy bizony sok-sok spárga megy a kukába, ha már nem egészen friss, bizony nem 1-2 cm-nél törik el magától.
Ugye a spárgát úgy jó felhasználni, hogy két kezünkbe fogjuk a spárgát, nagyjából a fej alatt 1 és a végétől számolt 1 cm távolságban, majd lazán meghajlítjuk és ahol magától törik, ott ketté választjuk. Így biztosan nem kerül fás rész az ételünkbe, nem lesz szálkás a levesünk, nem rágcsáljuk élvezhetetlenül mondjuk a párolt spárgát.
De van amikor így sok-sok felhasználhatatlan spárga maradékunk lesz és bizony ezt sokan – ugyan némi duzzogással, mert lássuk be a spárga idén sem olcsó – kidobják.
NE DOBD KI A LETÖRT SPÁRGA VÉGEKET!

A spárga finom és nagyon jó ízt ad levesnek, alaplének egyaránt. Nincs más dolgunk, mint a letört spárgavégeket egy zacskóba tenni és már mehet is a fagyasztóba. Aztán mikor legközelebb levest főzünk vagy épp alaplét készítünk, úgy ahogy van fagyosan és egyben belefőzzük, tálalás előtt pedig kiszedjük belőle, mert valóban nem kellemes a fogyasztása, de nagyon jó ízt ad!
Sőt, akár magából a spárga szárból is készülhet egy gyors alaplé, például krémlevesekhez, mártásokhoz.

Remélem tudtam segíteni, hogy nálad se a kukában végezze ez kincset érő alapanyag!
Ha tetszett amit olvastál és hasznosnak ítélted, kérlek oszd meg, hogy minél több háziasszonynak tudjunk ötletet adni vele 🙂

Pin It

Vélemény, hozzászólás?