Medvehagymás burgonya krémleves, garnélával

Akár a karácsonyi menü levese is lehet ez az illatos és színeiben abszolút az ünnephez igazodó leves. Gyorsan kész van, akár előre is elkészíthető, csak a garnélát kell frissen átmelegíteni hozzá…Meghívást kaptam a Goldenburg burgonya – “A GOLDENBURG egy 100%-ban magyar tulajdonú vállalat, amely ellátja a magyar piac jelentős részét burgonyával. 2019 második felében megtörtént a márka újra brandingelése, amely során új logót, csomagolást és kiszereléseket kapott a termék.” – karácsonyi receptversenyére, így arra gondoltam kellemest a hasznossal összekötöm és készítek egy menüt, ötletet adva ezzel az ünnepi ebédhez/vacsorához

Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 2 evőkanál “házi vegeta“, 1 csomag fagyasztott medvehagyma, só, bors és egy csipet cayenne bors – ha szereted a pikáns csípős dolgokat, akkor 2 csipet 😉 1,5 l víz, 2 dl kókusztejszín
1 csomag előfőzött garnéla farok

A burgonyát meghámozom, felkockázom és sós vízben puhára főzöm. Ha megfőtt, melegen botmixerrel pürésítem, hozzáadom a többi fűszert és a kókusztejszínt, végül a medvehagymát is beleturmixolom.
Tálalás előtt a a fagyasztott garnélát felengedem és forró szőlőmagolajon átmelegítem, így kerül a levesbe.

 

Pin It

Vélemény, hozzászólás?