Fűszeres burgonya pürével töltött paprika

Különleges köretet keresel? Egy gyors előételre lenne szükség? Vegán vendég? Vagy egyszerűen csak maradt egy kis burgonya püré, amivel kellene valamit kezdeni? Itt egy gyors és egyszerű megoldás…

A Goldenburg burgonya receptversenyére készült, de a fenti kitételeknek abszolút megfelelő egyszerű, gyors recept. A sült paprika és a fűszeres burgonya nagyon szereti egymást, igazán jó íz kombináció, ami a végtelenségig variálható, attól függően mit keverünk a pürébe.

Hozzávalók: 6 db kaliforniai paprika, 0,5 kg burgonya püré, 1 evőkanál paradicsom püré, 1 csilis bab konzerv, ha szereted a csípőset 1 db hegyes erős felkarikázva

A paprikáknak kalapot vágtam és kicsumáztam őket. A pürét összekevertem az összes hozzávalóval, majd betöltöttem a paprikákba. Ráhelyeztem a kalapokat, tepszire raktam őket és 180 fokos előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütöttem.

Tipp: érdemes olyan paprikákat választani, amik szépen megállnak, akkor sütés közben sem dőlnek el.

Pin It

Vélemény, hozzászólás?