
Különleges köretet keresel? Egy gyors előételre lenne szükség? Vegán vendég? Vagy egyszerűen csak maradt egy kis burgonya püré, amivel kellene valamit kezdeni? Itt egy gyors és egyszerű megoldás…
A Goldenburg burgonya receptversenyére készült, de a fenti kitételeknek abszolút megfelelő egyszerű, gyors recept. A sült paprika és a fűszeres burgonya nagyon szereti egymást, igazán jó íz kombináció, ami a végtelenségig variálható, attól függően mit keverünk a pürébe.
Hozzávalók: 6 db kaliforniai paprika, 0,5 kg burgonya püré, 1 evőkanál paradicsom püré, 1 csilis bab konzerv, ha szereted a csípőset 1 db hegyes erős felkarikázva
A paprikáknak kalapot vágtam és kicsumáztam őket. A pürét összekevertem az összes hozzávalóval, majd betöltöttem a paprikákba. Ráhelyeztem a kalapokat, tepszire raktam őket és 180 fokos előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütöttem.
Tipp: érdemes olyan paprikákat választani, amik szépen megállnak, akkor sütés közben sem dőlnek el.