Medvehagymás totus pogácsa – paleo

Medvehagymás totus pogácsa - paleo

Bár hó borítja a kertet, de a medvehagyma szezonja elkezdődött, már megjelentek a hétvégén a piacon az első friss csokrok. Egyszerűen nem lehet ellenállni ennek a harsogó zöld csodának 🙂

A tavaszt a melengető napsugarak mellett ezért is várom mindig nagyon, jön a friss és vitaminokban gazdag medvehagyma, aminek szerintem semmihez nem fogható finom íze van. Sok medvehagymás recept van az oldalon, többek közt ez a reform, de nem gluténmentes buci, ami nagy kedvenc volt, no és a túrós medvehagymás csavart, amit jó szívvel ajánlok annak, aki eheti 🙂
Természetes tehát, hogy az új alapoknak megfelelő étkezésünkbe és bekerül a medvehagyma, elsőként egy isteni finom totus paleo pogácsába rejtve. A recepten nem kellett sokat gondolkoznom, hiszen a totus pogácsám, már hódít egy ideje a családi és baráti körben. Ebbe került most apróra vágott medvehagyma egy egész csokorral 🙂
Mivel az idén korán lesz Húsvét, így szerintem remek választás lehet vendégvárónak!

Medvehagymás totus pogácsa - paleoHozzávalók: 300 g Éléskamra keltes élmény lisztkeverék, 5 tojás + a kenéshez fehérje, 40 ml citromlé, 220 ml víz, 90 g kókuszolaj, ízlés szerint só, + 1 tojássárgája a lekenéshez, 300 g totu, 1 csokor medvehagyma

A tojásokat felvertem, hozzáadtam a szobahőmérsékleten folyékony állagú kókuszolajat, a vizet és a citromlét, belekevertem a totut, sóztam, majd eldolgoztam benne a lisztet. Végül belekevertem az feldarabolt medvehagymát.

Medvehagymás totus pogácsa - paleo40 percet pihentettem hűvös helyen.
Kinyújtottam vékonyra, áthajtogattam,

Medvehagymás totus pogácsa - paleomajd kb 3 cm vastagra nyújtva a tésztát kiszaggattam a pogácsákat.

Medvehagymás totus pogácsa - paleoA tetejét lekentem tojásfehérjével és 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig, aztán 180 fokra visszavéve a hőfokot további 30 percig sütöttem.

Medvehagymás totus pogácsa - paleoMedvehagymás totus pogácsa - paleo

Medvehagymás totus pogácsa - paleo

Pin It

Vélemény, hozzászólás?