Cukkini lepény

cukkini lepény

Nyaralásból hazatérve szinte üres hűtőszekrény fogadott… A felhalmozott májkrém készletből ugyan hoztunk haza valamennyit, de mindketten meleg ételre vágytunk…

Két kritériumnak kellett megfelelnie az ételnek, a hűtőből vagy a kertből elővarázsolható legyen a hozzávaló és gyors legyen 🙂 Szerencsére sem a paradicsom, sem a cukkini termésre nem panaszkodhatok az idén, így ezek rendelkezésre álltak, így gyorsan össze is állt, hogy mi legyen a vacsora 🙂 A cukkini nálam nagy kedvenc és univerzálisan használható, készül belőle a lecsótól kezdve a süteményen át a tócsniig mindenféle finomság, a különböző ragukról már nem is beszélve! Nem lehet megunni, annyira finoman és változatosan készíthető.

Hozzávalók: 1 db 50-60 dkg-os cukkini, 1 kisebb fej lila hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 tojás, 3 evőkanál rizsliszt, 15 dkg reszelt ementáli sajt (minél ízesebb a sajt, annál finomabb a lepény), só, bors egy csokor friss petrezselyem, paradicsom
Aki húsos ételre vágyik, annak apróra vágott sonkát, vagy tarját javaslok bele.

A cukkinit meghámoztam, magjait kiszedtem és lereszeltem, a hagymákat apróra vágtam, a tojást egy külön tálkában habosra kevertem és úgy adtam a többi hozzávalóhoz, majd belekevertem a lisztet (én úgy szoktam, hogy ahány tojás annyi kanál liszt), sajtot, fűszereket. Az egészet alaposan elkevertem és beleöntöttem a szilikon formába, a tetejére ültetve a koktél paradicsomokat.

cukkini lepényAki nem szilikon formát használ, annak a formát érdemes kivajazni és morzsával meghinteni, vagy sütőpapírral kibélelni.
Előmelegített 180 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt készre sült ez a laktató és mégis gyors, könnyű vacsora.

Jó szívvel ajánlom kipróbálásra! 🙂

cukkini lepény

 

Pin It

Vélemény, hozzászólás?