Szendvics keksz – Blogkóstló 10.

Blogkóstoló 10.

Újabb fordulóhoz érkezett a blogkóstoló, immáron 10. alkalommal kóstolgatják gasztro bloggerek egymás étkeit. No, nem mintha nem tennénk ezt egyébként is meg, hiszen sokszor lesünk el jó ötleteket 1-1 blogról, hiszen annyi finomság készül mindenkinél…

De a blogkóstoló lényege éppen az, hogy nem én választom ki, melyik blogból főzök, hanem Fortuna 🙂 Ennek a fordulónak háziasszonya KisIldi, kinél el is olvashatjátok a játék kiírását, itt.

A sorsoláson egy számomra eddig ismeretlen blogot, Ügyes kezek -et kaptam, aki nemcsak gasztronómiában tesz utazásokat, hanem igazán kreatív ötleteket is valóban ügyes kezekkel valósít meg 🙂 Nagyon tetszettek az ötletei, érdemes nála körülnézni!
Ahogy elkezdtem lapozgatni a recepteket hamar megtaláltam ezt Boci szendvicset. Két dolog miatt esett erre a választásom, egyrészt nagyon passzol az általam megálmodott “Készítsd otthon” témakörbe, másrészt párom nagy keksz rajongó, így neki is kedvébe tudtam járni vele. Bár én az eredeti Boci szendvicset sosem kóstoltam, ez a keksz nagyon finom, kicsit engem a rég elfeledett Tere-Fere kekszre emlékeztet, persze még csoki nélkül 🙂

Szendvics kekszHozzávalók: 60 dkg liszt, 12 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 1 teáskanál szódabikarbóna
1 evőkanál házi vaníliás cukor,  2dl tejföl
Töltelék: 3 evőkanál kakaópor, 2 evőkanál cukor, 2 evőkanálnyi víz, 12 dkg vaj (az eredeti receptben: 3 tábla boci csoki)

A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk és kinyújtjuk úgy 0,3 – 0,5 cm vastagra. Felvágtam nagyjából téglalap alakúra a tésztát, villával megszurkáltam és sütőpapíron előmelegített sütőben 180 fokon világosra sütöttem. Nagyon finom a keksz, jó az íze magában is, de tényleg nem érdemes nagyon vastagra hagyni, jobb ha vékony lapot nyújtunk.

A krémnél eltértem az eredeti recepttől, hiszen ott a felolvasztott csokoládé kerül bele. Bevallom nem volt kedvem csokit venni, ráadásul a Boci csoki nem is tartozik a kedvenceim közé. így maradt a házi csoki krém.
Ehhez a cukrot, kakaót, vizet kis lábasban összeforraltam jó alaposan és amikor már kezdett épp annyira meghűlni, hogy a teteje elkezdjen szilárdulni (kb 5-7 perc) akkor alaposan eldolgoztam benne a vajat (vajat, nem margarint!) Teljes kihűlése után ezzel töltöttem meg a szintén kihűlt kekszeket és így tettem fémdobozba 2 napra…

Blogkóstoló 10.Nagyon finom keksz, biztos, hogy nem utoljára készült nálunk!

Blogkóstoló 10.

 

Pin It

2 hozzászólás a(z) “Szendvics keksz – Blogkóstló 10.” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?