Nagyon, nagyon sokszor leírtam, hogy a meggy és a mák csodás páros, de mindig újra és újra bebizonyítom saját magamnak is 🙂 Ha valami soha nem megy nálam ki a divatból, az a meggyes mákos… mindig csak egy kicsit átalakul 🙂
Nem csak liszt nincs ebben a finomságban, de nagyon kevés összetevőből áll, mégis nagyon finom. Nincs benne, tej illetve tejszármazék, nincs benne semmilyen liszt, sem gabona-, sem magliszt, cukor helyett egy kevés eritrit, úgyhogy sokféle diétába beilleszthető.
De ha nem diétázol akkor is érdemes elkészíteni, mert egyszerűen finom 🙂
Hozzávalók: 20 dkg mák, 3 tojás, 1/2 dl szőlőmag olaj, 2 teáskanál foszfátmentes sütőpor, 8 dkg eritrit (édesszájúaknak több 🙂 ), 20 dkg meggy
A tojásokat szétválasztottam a fehérjéből kemény habot vertem. A sárgáját kikevertem a cukorral, olajjal, sütőporos mákkal, majd beleforgattam a tojáshabot. Nem félősen, alaposan 🙂
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam és alaposan megpakoltam a magozott meggyszemekkel.A sütőt 180 fokra előmelegítettem, meleg sütőbe tettem a tésztát és bő 20 perc alatt készre sütöttem.
Nem csak nagyon finom, de nagyon gyorsan elkészülő süti 🙂
Ha tetszett, oszd meg másokkal is, hogy minél többen el tudják készíteni, míg van finom friss meggy 🙂