Nagyon üde, nagyon tavaszi desszert, ami szerintem Húsvétra is remek választás. Ebben a formában (nem utolsó szempont az ünnepi lakomáknál), alakbarát is, így nyugodtan ehetjük az ünnepi ebéd után 🙂
A mák és a citrom remek párosítás, de a citromot narancsra cserélve is készíthetjük.
Könnyed a tésztája, üdítő a citrom íz a krémben, így egy laktató ebéd utánra is remek választás.
Ebben a formában elkészítve glutén-, és tejmentes, paleo süti.
Hozzávalók: 2 bögre mákliszt, 1 bögre darált mák, 2 tojás (közepes méret), 1 bögre eritrit, 1/2 bögre kókuszolaj, 1 evőkanál útifűmaghéj, 1 evőkanál szódabikarbóna, 1 kávéskanál vanília aroma, 1 citrom (vegyszermentes) reszelt héja
A krém receptje itt található, a tetejére cukrozatlan kakaópor került.
A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét felvertem habnak. A hab kivételével az összes hozzávalót robotgéppel alaposan összedolgoztam, majd beleforgattam a habot. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben, kb 40 perc alatt készült el. Tűpróbával érdemes ellenőrizni, nem minden sütő süt egyformán!
Rácsra tettem, kihűtöttem. Amikor kihűlt megkentem a krémmel a tetejét, majd megszórtam kakaóporral.