Sárgadinnye fagyi

Mézzel az aprónépnek, vodkával és bazsalikommal a nagyobbaknak:)

Annyira régóta vágytam arra, hogy házilag készítsek fagyit, de valahogy azokról a fagylaltkészítő gépekről amik itthon használhatóak senki nem nyilatkozott pozitívan.
Aztán egyszer amikor a szokásos háttérzaj keltés céljából szólt a konyhában a tv, felfigyeltem rá hogy egy hirdetésben (biztos mindenkinek ismerős a televíziós vásárlási ablak, hát nem lehet nem felfigyelni rá, mivel hangos is, és mindent 82-szer elmondanak benne:))), elhangzik, hogy bizony ezzel a csodamasinával lehet gyümölcsből rettenetesen egyszerűen fagyit készíteni, és ki lehet dobni a (nálam nem létező) fagylalt készítő gépet.

Hát csoda masinám azóta sincs, de ezen felbuzdulva azóta remek hideg gyümölcsös nyalánkságok készülnek nálunk:)
Ma kellően meleg volt, ráadásul aprónép is vendégeskedett nálunk, így jött az ötlet, hogy bizony fagyizni kéne ebéd után. A fellelhető gyümölcsök közül a sárgadinnyére esett a választás és mivel ismertek nem fogtok meglepődni, hogy természetesen rögtön két variációban.

Az aprónép számára került a turmixba egy fél sárgadinnye, 2 evőkanál méz és 1 dl habtejszín, jól összedolgoztuk, majd jégkrém formába töltöttük:

A felnőttek változatába fél sárgadinnye, 0,5 dl tejszín, 2 cl vodka, és 0,5 dl bazsalikom szirup került, amit szintén alaposan összeturmixoltunk, majd műanyag dobozban a fagyasztóba tettük.

Mindkét változat kb 4 óra alatt készre fagyott.
A felnőtteknek kehelyben, tejszínhabbal és 2cl vodkával tálaltam, az aprónép vígan elvolt a saját készítésű pálcikás fagyijával:)

Pin It

Vélemény, hozzászólás?