Brokkoli pite, avagy a brokkoli krémleves új élete

Brokkoli pite

Egy kissé elméreteztem a brokkoli krémleves adagot, amit főztem hétfőn… Mivel nem fogyott el levesként, így arra gondoltam új ruhába öltöztetem, mert kiönteni nem szeretném… Így lett a levesből brokkoli pite 🙂

A sós tejpite receptet vettem alapul, ezzel a módszerrel bármilyen krémlevesből süthetünk egy kis csavarral sós finomságot, jelen esetben a brokkoli krémleves adta az alapját a brokkoli pitének, ami akár vacsorára salátával, de egy főzelék feltétnek vagy uzsonnának is remek szerintem.  A családnak pedig nem kell tudni, hogy maradékból készült, hacsak nem szeretnénk kreativitásunkkal dicsekedni 🙂

Brokkoli piteHozzávalók: 1/2 liter brokkoli krémleves, 3 tojás, 20 dkg liszt, csipet só, szerecsendió
10 dkg füstölt szalonna (nem kötelező, de finom 🙂 )

A tojást felvertem, majd váltakozva adagoltam hozzá a lisztet és a hideg (!) levest. Alaposan kikevertem kézi habverővel, az állagát egy sűrű palacsinta tésztához tudnám hasonlítani.
A szalonnát apró kockára vágtam és megpirítottam már előre, hogy mire belekeverem a tésztába már kihűljön. A kisütött zsiradékkal együtt a tésztába kevertem, majd az egészet egy kerek szilikon pitesütőbe öntöttem – ha nem szilikon, akkor sütőpapírral bélelt forma, a lényeg, hogy ne túl magas legyen, úgy 2-3 cm magas legyen a tészta benne…
180 fokra előmelegített sütőben, 25 perc alatt készre sül. Akkor jó, ha már nem ragad a beleszúrt tűre a közepe.

Brokkoli piteSalátával és fokhagymás tejföllel tálaltam.
Ugye, hogy nem kell kidobni a maradékot? 🙂

 

 

Pin It

Vélemény, hozzászólás?