Sós rózsák

bacon rózsa

Napsugaras vasárnap reggelre ébredni, így novemberben, akárki akármit mond, inspiráló dolog… Nekem egy tegnap este olvasott recept jutott róla az eszembe…

A Facebook-on olvasgattam tegnap, amikor megakadt a szemem ezeken az alma rózsákon. Ötletes egyszerű, és biztosan nagyon finom! Zárójelben megjegyzem, nagyon kedvelem ezt az oldalt egyébként is, remek jó ötleteket gyűjtenek napról napra csokorba. 🙂

A mai napsütéses reggelen arra gondoltam, meglepem Páromat egy finom reggelivel, induljon jól a nap, no és persze ebben a ragyogó időben rá szeretném venni különböző elmaradt kerti tevékenységekre is, úgyhogy kell a kényeztetés 🙂
Többek közt a rózsáimat is metszeni kell, s míg ezen gondolkodtam, eszembe jutott a tegnap este látott alma rózsa. Édeset annyira nem szeretünk reggelizni, így gyors leltár a hűtőben, van bacon és szeletelt tarja, semmi nincs veszve!

A leveles tésztát felcsíkoztam, nem kentem meg semmivel, hiszen a zsiradék majd elvégzi ezt helyettem, amikor sütőben elindulnak a folyamatok. És a felszeletelt tarját, illetve bacont, beletekertem:

bacon rózsaA sütőpapírral leterített tepsire tettem őket, nem muffin formába ahogy eredetileg írva vagyon (azért mégis vasárnap reggel van, fő a lustaság, a muffin sütőt elő kéne bányásznom 🙂 ), de az aljukat a biztonság kedvéért megtűztem egy fogpiszkálóval.

bacon rózsa180 fokos, előmelegített sütőben sültek kb. 25 percig. Az illatuk fenséges, fel is ébresztette Emberemet 🙂

bacon rózsaAztán jöhetett a teraszon a napsütésben elkövetett reggeli! Soha rosszabb novemberi vasárnap reggelt 🙂

bacon rózsabacon rózsa

 

 

Pin It

Vélemény, hozzászólás?