Ez a meggyleves teljesen másképp készült, mint azt a családban megszoktuk. Bár az eredeti családi recept már számomra nem fogyasztható, de ha Édsanya legközelebb csinál megosztom veletek azt is, mert nagyon finom 🙂
Ez a meggyleves azonban annyira jól sikerült, hogy ország – világnak kidoboltatik, hogy elkészíteni szükségeltetik 🙂 Mentes mindenféle allergén anyagtól, paleo-, tej-, glutén-, tojásmentes diétaba, sőt IR diétába, fogyókúrába is jól beilleszthető egy meleg nap végén pedig igazi felfrissülést hoz 🙂 A NO MILK fahéjas fagyija pedig már csak hab a tortán, akarom mondani, fagyi a levesen 🙂
Hozzávalók: 50 dkg meggy, 2 evőkanál eritrit, 4-5 szem kardamom mag, 1 rúd fahéj, 1×1 cm gyömbér darabka, 2 ágacska citromos kakukkfű, egy fél (vegyszermentes) ctrom felkarikázva, 40 g manióka liszt.
2 dl vízben a fűszereket (a kardamom szemeket a kés lapjával megtöröm) felteszem és kis lángon készítek egy redukciót. Addig főzöm, míg kb fél dl víz marad az edényben és a konyhát elárasztja az illat 🙂 Ha kész, leszűröm.
A kimagozott meggyet 1,5 liter vízben felteszem főni a citrom karikákkal, forrástól számítva kb 5 percig főzöm, majd hozzáadom a redukciót. 2 dl vízben csomómentesre keverem a manióka lisztet és mikor forr a leves beleöntöm. Elkevergetem és 5 percig hagyom forrni.
Mikor kész, hideg vízben lehűtöm, hűtőbe teszem és megvárom, míg jó hideg lesz – ez a legnehezebb része 🙂
Én a No Milk fahéjas fagyijával tálaltam.