Rántott sütőtök, mert érdemes tökölni :)

rántott sütőtök

Szereted a sütőtököt? Kipróbáltad már rántva? Nos, ha még nem, akkor egy percig se habozz, bocs, akarom mondani tökölj… Vagyis dehogynem, épp ez az, tökölj velem, mert ez nagyon finom 🙂

A sütőtök népszerű sütibe, levesbe, köretnek vagy csak úgy magában megsütve is remek csemege, de rántott tökként kevesen fogyasztják. Én egyszer már kipróbáltam, akkor az Imrei Pékség oldalán meg is osztottuk a receptet, de most itt is megmutatom, mert nálunk többször készült már azóta 🙂

rántott sütőtökHozzávalók: 1 hosszú-nyakú kanadai tök, tojás-liszt-morzsa a panírozáshoz, csipet só
A tálaláshoz saláta és kókuszreszelék

Olyan tököt szeretek választani, amelyiknek szép hosszú, vékony „nyaka” van, hiszen így szép karikákat kapok végeredményként. A tököt meghámoztam, majd kb. 0,5 cm széles karikákra vágtam. A magházas részét, ahol már hasa volt a töknek én félretettem, sült tökként végezte.
A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsin 160 fokos sütőbe kb 25 perc alatt kicsit elősütöttem. Ez nem kötelező művelet, megsül az olajban is, de így krémesebb és szerintem finomabb a végeredmény.

rántott sütőtök

Az így előkészített szeleteke paníroztam a hagyományos módon, liszt-tojás-morzsa, majd forró olajban kisütöttem. A tojásba tettem egy kis kanál sót, hogy az ízek kontrasztja meglegyen.

Salátával és most jön egy pici csavar: kókuszreszelékkel szórva tálaltam!

rántott sütőtök

 

Pin It

Vélemény, hozzászólás?