Rántotta tojásfehérjéből – sütőben sütve

Rántotta tojásfehérjéből

Rég tervezem ennek a receptnek a megosztását, mert több szempontból hasznos: 1. remekül hasznosíthatók a maradék tojásfehérjék, 2. nagyon változatosan elkészíthető, 3. remekül beilleszthető zsírszegény- és fehérje diétákba, 4. nagyon alacsony a szénhidrát tartalma: 100 g tojásfehérje 0,73 g szénhidrátot tartalmaz

Még hosszasan sorolhatnám az érveket, de ez a laktató reggeli vagy vacsora étel szerintem az első próbánál mindenkit meggyőz 🙂
Ma március 15. tiszteletére piros és zöld hozzávalókkal készült, így ünnepivé varázsolva kissé az étkezőasztalt is.

Még egy tipp: nemcsak önálló fogásként, de köretként is remekül megállja a helyét akár húsok, akár grillezett zöldségek mellé!

Ami a legjobb az egészben, a snidling már a kertből van 🙂

Rántotta tojásfehérjébőlHozzávalók (6 db): 6 db tojásfehérje (nekem a fagyasztóban pontosan hatosával van mindig lefagyasztva), fél zöld és fél piros kaliforniai paprika apróra vágva, 3 újhagyma zöldjével együtt apróra vágva, csipet só, frissen őrölt bors

A tojásfehérjét enyhén felhabosítom, a sót belekeverem. A zöldségeket (vagy egyéb hozzávalót ízlés szerint) apróra vágom. Bele lehet keverni a tojásfehérjébe, én most azért nem tettem, hogy kicsit elkülönüljenek a színek.
A muffin forma aljára tettem a zöldeket, rászedtem a fehérjét, bő háromnegyedig, majd rászórtam a piros paprika kockákat.

Rántotta tojásfehérjéből160 fokos előmelegített sütőben 20 percig sütöttem. Tálaláskor frissen tekerek rá egy kevés színes borsot.

Rántotta tojásfehérjébőlHidegen, melegen egyaránt finom és nem kell a kalóriákat számolgatni 🙂

Rántotta tojásfehérjéből

Pin It

Vélemény, hozzászólás?