Az anyukám reszortja volt mindig császármorzsát készíteni… Ez amolyan gyors édesség pótló volt nálunk, ha egy hétvégi nap valaki “valami édesre” vágyott. Sokáig eszembe se jutott, hogy diétába illeszthetően, egészen pontosan szinte szénhidrát mentesen is készülhet…
Ahogy már írtam, nemrég ismerkedtem meg a NoCarb termékekkel, közülük első számú kedvencem a DaraMix. Készült már belőle egy sós rágcsa és most végre elkészült a nekem tökéletes császármorzsa is 🙂
No nem véletlen írtam, hogy végre, őszinte leszek az első két adaggal én bizony bevallom megszenvedtem. Lehet mert a leírt recept ellenére nem tettem bele tejet meg vajat, vagy mert az első adagnál türelmetlen voltam, nem tudom, de megvan a tuti receptem és remekül működik, én pedig nagy élvezettel vacsorázok császármorzsát 🙂
Hozzávalók: 60 g NoCarb DaraMix, 2 nagy tojás, 3 dl szódavíz, 1 teáskanál szódabikarbóna, 2 evőkanál szőlőmag olaj, csipet só, 3 evőkanál eritrit, 2 evőkanálnyi kókusz olaj a sütéshez
Villával felvertem a tojást, hozzáadtam az olajat, az édesítőt, a sót és elkevertem. Utána ment bele a DaraMix, a szódabikarbónával és 1 dl víz. Elkevertem, majd fokozatosan adagoltam hozzá a vizet és kevertem és vizeztem és kevertem 🙂 Sűrű nokdeli tészta állagúra készítettem.
Egy nagy serpenyőben (32 cm átmérő készítettem, ha kis serpenyőben készül, akkor ez az adag két részletben készüljön) megolvasztottam a kókusz zsírt és ráöntöttem a masszát. És most jön a lényeg: türelem! Magas hőfokon, folyamatosan kevergetve kell készíteni, egészen addig, míg eléri a császármorzsa állagot. Eltart egy darabig, első körben én is feladtam, de nem szabad, kevergetni, bizergálni kell a tésztát és a végén siker lesz 🙂 Amikor már nagyobb darabokra esik a tészta, akkor érdemes a fakanállal még darabolgatni kevergetés közben (nem tudom jobban megfogalmazni 🙂 ) és egy idő után bizony tényleg morzsásodik.
Házi, cukormentesen készül eperlekvárral és friss eperrel mennyei csemege 🙂
Mivel én mindig sok cukorral megszórva szerettem, így nem is az íze, inkább a látvány kedvéért kevés porított eritrittel megszórtam 🙂