Lángoló paradicsomleves

lángoló paradicsomleves

Ismét “vendég recept” következik, méghozzá a Konyhafőnök ajánlata rovat bővül a Brill Pálinkaház receptversenyére készült paradicsomleves receptje, aminek különlegessége, hogy lángolva tálaljuk.

A brill Pálinkaház versenyén olyan ételek indulhatnak, melyek tartalmazzák valamelyik terméküket. A kínálat széles, ízletes gyümölcspálinkák, zöldségpárlatok színesítik. Ezek közül egy friss paradicsomlevest a paradicsompárlattal bolondítottam meg és tálaláskor a párlatot meggyújtva különleges élményben lehet a vendégnek része.

lángoló paradicsomlevesHozzávalók: 1 kg lucullus paradicsom, 0,5 kg édes apró paradicsom, 1 liter víz, 2 gerezd fokhagyma, 6-8 nagyobb bazsalikom levél, nagy csipet só, 2 evőkanál olívaolaj, 4 cl és adagonként egy teáskanál paradicsompárlat, tálaláshoz fűszeres vajon pirított zsemlekocka

A megmosott paradicsomból kivágom a hibás részeket ha van benne, és felezve, negyedelve, kb 2-3 dl vízben felteszem főni. Hozzáadom a fokhagymát és a bazsalikom leveleket, valamint a nagy csipet sót. Addig főzöm, amíg megpuhul és már passzírozható. Ekkor egy másik fazékba öntöm a két evőkanálnyi olajat, majd ráteszem a szűrőt és átpasszírozom a paradicsomot, fokhagymástól, bazsalikomostól. Felöntöm a maradék vízzel és összeforralom. Tálalás előtt elkeverem benne a 4 cl paradicsompárlatot.

Tálaláskor a pirított zsemlekockát a leves közepére rakom, mellé öntöm a szoba hőmérsékletű párlatot és az asztalnál meggyújtva szolgálom fel.

lángoló paradicsomleves

Pin It

Vélemény, hozzászólás?