
Böjti időszakban vagyunk, s bár mi nem tartunk szigorú böjtöt, de igyekszem csökkenteni az amúgy sem jelentős hús fogyasztást. Munkám során találkoztam ezzel a böjti péklevessel, ami annyira megtetszett, hogy gyorsan el is készítettem.
Igazán tartalmas és ízletes leves, senki nem maradt éhes utána 🙂
A böjt jegyében a szavaim is visszafogom, inkább hozom a receptet!
Hozzávalók: 25 dkg kenyérszelet, 5 dkg füstölt sajt, 1,5 liter hús alaplé, 1 fej vöröshagyma, 1 dl tejföl, 5 dkg vaj, 4 szelet pirítós, babérlevél, köménymag
A kenyeret beáztatjuk a húslébe és feltesszük főni, hozzáadjuk a köménymagot, babérlevelet, belereszeljük a vöröshagymát. 10 perc főzés után botmixerrel pürésítjük, majd tejföllel és vajjal elkeverve felforraljuk. Legvégül hozzáadjuk a reszelt füstölt sajtot.