Közeledik a grill szezon és ezzel együtt böngésszük az ötleteket, hogy mivel is rukkolhatnánk elő egy-egy grill partyn. Én nagyon szeretem a garnélát és a grillen is hálás dolog dolgozni vele 🙂 Főleg, ha előtte “lerészegítjük” 🙂
Ezzel a receptemmel (is) indultam a grillreceptek.hu oldal Séf a rácson recept versenyén, mert egyszerű és nagyon finom a végeredmény. Oké, nem mindennap eszünk mi sem garnélát, de előételnek, vagy épp csak a menü színesítésére igazán nagyon remek fogás 🙂
Hozzávalók: 1 kg garnélarák, 5 dl száraz fehérbor, 1 csokor koriander levél, 8-10 szem rózsabors
A rákokat először borban alaposan megfürdetjük, mondhatni lerészegítjük, csak utána sütjük. Kizárólag nemes, száraz bort ajánlok hozzá, nagypapa pinceborát inkább hagjuk meg hosszúlépésnek. 🙂
A borba beáztatjuk a koriander leveleket, valamint a borsot, és alaposan belekeverjük a rákot. Fontos, hogy mindent lepjen el a bor! Legalább egy északára hűtőbe tesszük a fürdőző rákocskáinkat, majd másnap lecsepegtetjük őket és grillen sütjük.
Süthető grillrácson, ahogy én tettem, forró parázs felett, de süthető grill lapon is, mindenképp finom lesz a végeredmény.
Nem, nem felejtettem ki a sót, én a rákot nem sózom! Ha valakinek így sótlan, akkor is azt javaslom, csak fogyasztás előtt közvetlenül sózza, de ha rám hallgatsz, megkóstolod só nélkül. 🙂