Azt hiszem a blog egyik leggyorsabban elkészíthető receptje kerül most lejegyzésre. Amolyan igazi pár perc alatt összedobható vagy divatosan 15 perces étel, rohanós napokra… Természetesen ismét medvehagyma az egyik főszereplő, még szezon van 🙂
Gyakorló háziasszonyok ismerik az érzést, amikor egy fárasztó nap után még ott a kérdőjel, hogy mi legyen a vacsora… Nálam ilyenkor az történik, hogy felteszek tésztának vizet és jön a hűtő-vizit 🙂
Bár már a vége felé tartunk a medvehagyma szezonnak, azért ilyenkor nálam szinte mindig van itthon 🙂 A hűtőben pedig volt egy kis túró, úgyhogy a legnagyobb dilemmát a megfelelő tészta kiválasztása okozta 🙂 Végül azért esett a fusillira a választásom, mert a helyes kis csigákban jól megbújik a finom krémes szósz…
Hozzávalók: 25 dkg fusilli vagy egyéb tészta, 25 dkg túró, 2 evőkanál tejföl, egy kis csokor medvehagyma, só
A tésztát sós vízben kifőztem, közben a túrót a medvehagymával (12-15 levél szárastól) és a tejföllel a késes betétű robotgépben összepürésítettem.
Ezután nem történt más, mint a forró tésztát összekevertem a túróval és már ültünk is asztalhoz 🙂
Én szóltam, hogy a legegyszerűbb néha a legnagyszerűbb 🙂