Répatatár

Répatatár

Ha valami húsmentessel kell előrukkolnom, akkor mindig a répatatár a legtutibb választás, boldogan és jó ízűen falatozza vegán és húsevő egyaránt. Szerintem az egyik, ha nem csupa nagybetűvel A LEGJOBB vegán party étel 🙂

Évekkel ezelőtt egy gasztroblogger találkozón kóstoltam először, Györgyi receptjét.
Isteni abban a formában is, mára nálam annyiban módosult, hogy rájöttem, kedvenc ivólevem “maradékát” remekül fel tudom használni hozzá… Sokszor készül a gyümölcscentrifugában almás répalé és mindig sajnáltam kidobni a maradékot, azaz rostokat, amiket a gép kiad magából. Így született meg a maradékhasznosító recept 🙂

RépatatárHozzávalók: 2 db alma (kb 20 dkg), 30 dkg sárgarépa, 2 gerezd fokhagyma, 1 db (kisebb) édes hagyma, 1 evőkanál dijoni mustár, 1 kávéskanál őrölt fehér bors, 1 mokkáskanál cayenne bors, 1 kávéskanál só, 1 kávéskanál füstölt pirospaprika (ha nincs füstölt, sima nem kell bele!) 2 evőkanál worcestershire szósz, 1,5 dl olíva olaj (ha nem a gyümölcsprés maradékából készül, akkor 1 dl)

A répát az almával a gyümölcscentrifugán kipréseljük, az ivólevet frissiben megisszuk, majd a megmaradt alapanyagot elkészítjük tatárnak 🙂 A hagymát és fokhagymát lereszeljük, összekeverjük az almás répapürével és hozzáadjuk az összes további alapanyagot.
Kóstolgatjuk, hogy ízlésünknek legjobban megfeleljen, de vigyázzunk, hogy maradjon a vendégeknek is 🙂

RépatatárSzerintem érdemes előző este elkészíteni, hogy az ízek egy lefedett dobozban a hűtőben jól összeérjenek.
Ha nem használunk gyümölcscentrifugát, akkor a reszelt zöldséget, gyümölcsöt egy tüllbe kötve jól kinyomkodjuk és máris megvan a szuper alapanyagunk a répatatár készítéséhez.

RépatatárRépatatár

Pin It

Vélemény, hozzászólás?