Vannak ízek, amik visszaköszönnek a gondolataimban és egész egyszerűen jön a “muszáj enni” érzés 🙂 Répatortát sem ettem ezer éve, és amikor barátnőim egy fél estén keresztül a répatorta recepteket csereberélték csevegés közben, hát bizony jött a “muszáj” 🙂
Az már csak hab (na jó, a krém az épp lemaradt 🙂 ) a tortán, hogy paleo változatban készült, így szinte büntetlenül fogyasztható…
Kipróbáltam benne a Manióka lisztet, ami roppant jól vizsgázott ebben az összeállításban!
Hozzávalók: 20 dkg manióka liszt, 15 dkg dió, 15-20 dkg eritrit (kóstoljuk meg a répát), 4 tojás, 40 dkg répa durvára reszelve, 2 kávékanál sütőpor, 2 kávékanál fahéj, 1 narancs (vegyszermentes) reszelt héja és kifacsart leve, 1,5 dl kókuszolaj, 1 kb 2×2 cm gyömbér reszelve, csipet só
A tojást kikevertem az eritrittel, utána az olajjal, narancslével és héjjal, hozzáadtam a gyömbért és a répát. A diót összeforgattam a manióka liszttel, a dióval és sütöporral, ebbe a száraz keverékbe került a só és a fahéj is. Majd az egészet keverőlapáttal alaposan elkevertem a nedves hozzávalókkal.
Sütőpapírral bélelt tortaformába öntöttem és 180 fokra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt sütöttem készre. Akkor ideális, mikor a teteje még ruganyos, de már “nem lötyögős” 🙂
a fotók a Tündér Tanya – táplálékallergiások szaküzletében készültek.