Cukkini spagetti, a tökéletes diétás vacsora :)

Cukkini spagetti

Nyári napnak alkonyulatánál… kezdhetném így is, hiszen jön a nyár, muszáj könnyedebb vacsorákat felszolgálni 🙂 A cukkini spagetti egy tökéletes választás, ráadásul ezt a receptet leírni tovább tart, mint elkészíteni!

Ebben a receptben 3 kedvencem szerepel: érlelt sonka, fokhagymaszár (amihez sajnos csak ilyenkor lehet hozzájutni és legnagyobb bánatomra sokaknál a kukában jobb esetben a komposztban végzi), cukkini. Három összetevő, kb 8 perc és asztalon a vacsora.

Cukkini spagettiHozzávalók: 1 cukkini (úgy 30-40 dkg), 10 dkg érlelt sonka vékonyra szeletelve, 2 fokhagymaszár (a friss fokhagymának a szára), 2 evőkanál kókuszolaj, só, bors, szerecsendió, néhány levélke friss kakukkfű

A cukkinit a zöldségspirál készítővel felcsíkoztam, de vághatjuk késsel is vékony csíkokra, de egy ilyen spirálvágót érdemes beszerezni, nagyon látványos zöldséges ételeket készíthetünk.
A sonkát csíkokra vágtam, a fokhagymaszárat felkarikáztam. Most járunk 3 perc munkánál 🙂
Az olajon a sonkát ropogósra sütöttem, kiszedtem egy tányérra, a visszamaradt zsiradékon a hagymákat megdinszteltem, rádobtam a cukkinit, összeforgattam, kb. 2 percig hagytam a serpenyőben, közben fűszereztem.

Cukkini spagettiA sonkával megszórva tálaltam.

Cukkini spagetti

Pin It

Vélemény, hozzászólás?