Fősulis nosztalgia: hagymás löncs vacsorára :)

hagymás löncs

Egy tőlem szokatlan recept következik, ugyanis konzervet elég ritkán eszünk, ráadásként a konzerv löncsről megvan a személyes véleményem, de nosztalgiahullám kapott el a minap 🙂

Anno persze ez ne volt így, nem volt egészséges táplálkozás, meg sok mindenről nem tudtam, a legfontosabb a gyors és egyszerű ételek készítése volt. Valamikor réges rég fősulis koromban volt rendszeres vacsorám ez a hagymás löncs, hogy egyek valamilyen meleg ételt is felkiáltással 🙂
A napokban nem volt sem kedvem, sem időm vacsorát főzni és ahogy a közértben bolyongtam, beugrott a hagymás löncs, hogy nagyjából 20 éve ettem utoljára… Nem kis fejtörést okozott a konzervek előtt állva, hogy melyiket emeljem le a polcról, a lényeg az lett volna, hogy kisméretű konzerv legyen, amit a dobozából kitolva felkarikázok és úgy megsütöm… A kicsik között nem találtam olyat ami tetszett volna, így a külalak változott a régihez képest, az elkészítés nem 🙂

hagymás löncsHozzávalók: 1 löncshús konzerv, 1 fej hagyma, 1 evőkanál kacsazsír

A hagymát félbevágom, majd felszeletelem, és a zsiradékon megdinsztelem. A konzervet kibontom, kb fél cm vastagon felkarikázom, ha nagy méretű konzerv akkor a karikákat cikkekre vágom. Ráteszem a dinsztelt hagymára, mindkét oldalán átmelegítem a löncs szeleteket és már kész is a vacsora 🙂

hagymás löncsVicces, de nagyon jó vacsoránk volt 🙂 Persze P. elég érdekesen nézett rám, amikor kitálaltam a vacsorát, de elmesélve a sztoriját, jókat nevettünk és nosztalgiáztunk vacsora közben. Egyszer érdemes kipróbálni 🙂

hagymás löncsPS: a képek minőségéért elnézést, de csak viccből fotóztam le, nem terveztem “receptet” készíteni belőle, de aztán úgy döntöttem ez is hozzám tartozik, megosztom veletek 🙂

Pin It

Vélemény, hozzászólás?