Nagyon kedves meghívást kaptam, barátosném egy Húsvéti előtti nyereményjáték nyerteseként meghívást kapott egy Húsvéti menüre. Sem a meghívásnak, sem a menünek nem tudtam ellenállni, így természetesen felkerekedtünk.
Több szempontból is jó ötlet volt, barátosnémmal is rég töltöttünk el egy igazi csajos délutánt jó sok pletyivel, hiszen a nem is oly távoli múltban együtt jártunk szakács iskolába, úton jövet-menet mi voltunk a mókus örs és megváltottuk a világot 🙂 másrészt a menü úgy kezdődött, hogy báránycsülök… hát tudok én erre nemet mondani? 🙂
Így történt, hogy szombat délután felkerekedtünk és ellátogattunk az óbudai Mókus Sörkert étterembe, ahol nemrég új csapat vette birtokba a konyhát. Az új séf és társa bizony nagyban megreformálta a patinás vendéglőt. Egyszerű, de stílusos szezonális étlap, újszerű a mai trendeknek megfelelő tálalással készülő ételek, csodálatos desszertek és nem utolsósorban jó hangulat jellemzi mostantól a Krúdy negyedben megbújó hangulatos éttermet.
A hirtelen jött áprilisi tél után szerencsénk volt, már már tavaszias idő volt szombaton, sajnos annyira még nem, hogy a teraszt is élvezni tudjuk, de ezt majd legközelebb… Mert hogy lesz legközelebb abban biztos vagyok 🙂 Viszont a mókusok megmutatták magukat, én pedig megmutatom őket nektek 🙂
No és nézzük amiért mentünk 🙂 A főfogás omlós báránycsülök volt, erdei gombával és aszalt paradicsommal gazdagított cous cousszal. A bárány valóban omlós volt és nagyon finom, a cous cous pedig annyira ízes, hogy még önálló fogásként is megállná a helyét, mondjuk egy vega vacsorában.
Az adag hatalmas, én pukkadásig ettem magam, de ahogy körbelestem a többi asztalnál sem panaszkodott senki, hogy éhes maradt volna egy egy fogás elfogyasztása után 🙂
Mázlink volt, mert jó időpontot választottunk és rajtunk kívül kevesen óhajtottak későn ebédelni, illetve nagyon korán vacsorázni, így Elek Károly séf és Dömök Zsolt séf helyettes a mai desszertünk megálmodója is megtisztelte asztalunkat. Különböző szakmai FB-os csoportokból már ismertük őket, de személyesen most találkoztunk először, és azt kell mondjam 3 perc után már úgy beszélgettünk, mintha mindig is a mókus örs tagjai lettek volna 🙂 Egy dolgot gyorsan megállapítottam, annyira jó hangulatban vállvetve dolgoznak, hogy ez az ami az ételeiknek megadja azt a pluszt, amit sok helyen hiába is keres a kedves vendég…
A desszert sajnos nem volt barátságban a tejfehérje allergiámmal, de csodálatosan nézett ki. Ahogy elnéztem Tündit, míg falatozta, az mindent elmondott… Sőt, kedvesek voltak, mert az enyémet elcsomagolták, hazahoztam P.-nek, akitől viszont rég hallottam ennyi dicséretet egy édesség fogyasztása közben, így biztos vagyok benne, hogy most valami fantasztikusan finom dologról maradtam le…
A tojás alakú citrusos mousse, benne mangóval, mely egy fehér csoki fészekben ül körülötte mini brownie, mézes kamilla kaviár, zöldalmás vattacukor és menta szivacs… hát a leírástól is beindulnak az érzékeim 🙂
Fantasztikus délutánt töltöttünk a Mókuskertben, nagyon köszönjük!
Van egy rossz hírem… nem szabadultok tőlünk, biztos hogy nem utoljára jártunk itt 🙂