Avokádós karalábéleves

avokádós karalábéleves

Azt hiszem az utóbbi időben a legfinomabb húsmentes leves amit készítettem. Ízhatásában egy kicsit a borsólevesre emlékeztet, ha a karalábét is összeturmixoltam volna, akkor simán megetetem mindenkivel borsólevesként 🙂

Az ötletet Anita főzeléke adta, mely ugyan receptjében teljesen eltérő, de a két főelem megegyezik 🙂   Mindig mondom, hogy érdemes figyelni a különböző FB főzős csoportokat, mert, ha nem is élünk mindenben például paleo elvek szerint, de remek ötleteket gyűjthetünk, hogy színesebbé tegyük az étlapot.

Avokádós karalábélevesHozzávalók: 2 db friss zsenge karalábé -az apró friss leveleivel, 2 kisebb vagy 1 nagy érett avokádó, 1 csokor snidling, 1 gerezd fokhagyma, 2 ágacska friss lestyán levél -ha nincs, akkor 5-6 szál friss petrezselyem, 1 evőkanál kacsazsír, só, 1,2 liter víz

A karalábét meghámozom és kockákra vágom, a zsiradékra teszem a kockákat, a friss levelekkel és a lestyán levéllel együtt. Néhány percig dinsztelem, többször megkeverem. Megsózom, majd felöntöm 1 liter vízzel.

Avokádós karalábélevesPuhára főzőm, ez kb 10 perc, ha igazán zsenge karalábét vettem. Közben az avokádót a fokhagymával, a snidlinggel, valamint a levesből kivett karalábé és lestyán levéllel, valamint 2 dl vízzel letrumixolom. Amikor a karalábé puha, hozzáadom a turmixot és megvárom, míg újra forrni kezd. Ekkor érdemes megkóstolni és a sósságát beállítani.
Aki szereti a különleges ízeket, néhány csepp citromlével tálaláskor megbolondíthatja.

Avokádós karalábélevesAvokádós karalábéleves

Pin It

Vélemény, hozzászólás?