A karfiolfőzelék nem egy jellegzetes étel, nálunk is tavaly került az étlapra először. Első alkalommal nem ízlett, aztán rájöttem, hogy érdemes kicsit megbolondítani az ízeket, máris szerethetőbb lesz 🙂
Van amikor újítok, aztán nem mindenkit hoz lázba az újításom 🙂 Így volt ez első alkalommal a karfiol főzelékkel, sült debreceni volt hozzá, P. körülbelül annyi főzeléket evett a kolbászkákhoz, mintha mustárt enne hozzá 🙂
Valóban nem volt sok íze, így aztán most megbolondítottam és sokkal nagyobb sikert arattam vele 🙂
Hozzávalók: 50 dkg karfiol, 1 l víz, só, fehér bors, szerecsendió, 8-10 levél medvehagyma, 2 kanál kacsazsír, 2 gerezd fokhagyma
A kacsazsíron megdinszteltem az apróra vágott fokhagymát, rátettem az apróra szedett karfiolt, átforgattam és felöntöttem vízzel. Fűszereztem, fedő alatt puhára főztem. Amikor megfőtt, turmixba szedtem a felét, krémesre turmixoltam és visszaadtam a főzelékhez. A medvehagymát apróra vágva a legvégén tettem hozzá, belekevertem és már el is zártam a tűzhelyet alatta.
Gyors, egyszerű, és így megbolondítva nagyon finom 🙂
Feltétnek szinte bármit kínálhatunk hozzá.