Mentes tészták készültek a Mindenmentes főzősuliban

Mindenmentes főzősuli

Kedves meghívást kaptam a nemrégiben, egy bemutatkozó főzésre, melynek keretein belül megismerkedtem a Mindenmentes Főzősulival. Az oktató kedves ismerős, a hely fantasztikus és ami nagyon fontos, garantáltan mentes 🙂

Tanács Attila álmodta meg, majd sok munkával kivitelezte a Mindenmentes Főzősulit. Attila maga is táplálékallergiás szakács, nagy tapasztalattal rendelkezik nem csak szakácsként, de kreatív séfként is, így az ő tapasztalatából valóban lehet új tudást szerezni.
Az alábbi galéria bemutatja a konyhát, de nagyon remélem, hogy a családias, kellemes hangulatából is sikerül valamit átadnom.

Az érkezésem nem volt zökkenőmentes, egy picit többet kellett keresgélnem a sulit, mint azt terveztem 🙂 Persze sok mindenre számítottam, csak épp arra nem, hogy egy cukrászda rejti el a szemeim elől a kánaánt 🙂 De a kezdeti nehézségeket gyorsan feledtette a kedves fogadtatás… Attila is kedves volt, de a fantasztikus házi lekvárral megkent tökmaglisztes gofri viszont nagyon finom 🙂

Mindenmentes főzősuliA csemegézés közben beszélgettünk a tervekről. Ebben a konyhában valóban nem készült még mentes ételeken kívül semmi, így a tisztasága nem csak a szó szoros, de átvitt értelmében is meggyőző. Itt valóban biztonságban érezheti magát, aki allergének nélkül kíván élni – étkezni.
Attila célja segítséget nyújtani, akár a kezdeti időszakban, akár később, amikor szeretnénk egy-egy kedvenc vagy megszokott ételünket átalakítani, így vagy úgy mentesíteni.
Örömfőzésünk keretében spenótos és céklás raviolit készítettünk, hússal és tökmag krémmel töltöttük, majd fokhagymás paradicsomszósszal tálaltuk.

Isteni fogás volt, én remekül befalatoztam belőle. Ezúton is köszönöm 🙂
És egy ötlet: a vágáskor lehulló tésztarészek, valamint a megmaradt töltelék, remek egy újabb tésztaétel elkészítéséhez. Metéltre vágjuk a tésztát, a mártásban elkeverjük a megmaradt tölteléket és a kifőtt tésztát is hozzáadjuk:

Én köszönöm ezt a fantasztikus délelőttöt Attilának, és mindenkinek akit érint azt javaslom, böngéssze az aktuális tanfolyamokat és válasszon közülük határtalan bizalommal 🙂 A tanfolyamokat itt követheted

És egy fantasztikus hír, ami csak nektek szól kedves olvasóim: Ha tanfolyamra jelentkezel a Mindenmentes Főzősuliba és elmondod, hogy a tepszi.hu olvasója vagy, egy tanfolyam árából egyszeri 10% kedvezményt kapsz! 🙂

Ha tetszett amit olvastál, kérlek a “megosztás” gomb megnyomásával a cikk alatt juttasd el ismerőseidhez is 🙂

Pin It

Vélemény, hozzászólás?