…vagyis egy ötlettel. Ez egy tipikus maradékmentő recept, amikor ismét épp csak annyi maradt mindenből, hogy semmire sem lett volna elég… Így került asztalunkra a csirkecomb lecsós tésztával.
A szokásos hétvégi sütés – főzés során készült néhány egyszerű, sütőzacskóban sült csirkecomb, amiből nálunk valahogy mindig a dobverők maradnak a végre, az már csak akkor fogy el, ha nincs más, illetve nagyon éhes valaki. Szám szerint a mostani maradék 2 db alsó csirkecomb volt, ami nem igazán elég két embernek ebédre.
Aztán a nagy tavaszi rendrakásban felbontásra került az utolsó üveg lecsó, amiből szintén egy kis tányérnyi maradt, önállóan szintén nem elég semmire.
A hűtő vizit pedig hozzátett a felhozatalhoz 3 gombát…
Valahol megfordult a rizses lecsó is a fejemben, de én nem szeretem… a tésztát pedig mindenki szereti, így jött az ötlet, amit nagyjából 10 percnyi főzés kísért 🙂
Hozzávalók: 20 dkg tészta (nálam rövid cső), 2 db sült csirkecomb alsó része, 3 szem gomba, kb 2 dl lecsó
A csirkecombot sütőben felmelegítettem, a tésztát bő forró vízben kifőztem. A felszeletelt gombát nagyon kevés zsiradékon megdinszteltem, hozzáadtam a lecsót, majd megfőtt tésztát is. Míg a tészta főtt az összes többivel is elkészültem, így 10 perc után már nem volt más dolgom, mint tálaljak.
Gyors, egyszerű és remekül hasznosíthatók benne a maradékok, még akkor sem sokkal tart tovább, ha csak hús maradék van és két szem paprikából összedobunk hozzá egy falat lecsót 🙂