Kelbimbó chips

Kelbimbó chips

Kelbimbó chips lehet nem a a varázsszó, amire rögtön sokan rákeresnek, ha valami egészséges nasira vágynak, pedig tényleg egészséges és ráadásul finom is. Érdemes kísérletezni ezekkel a kis zöld golyókkal, mert ha egyszer megszereted, nem fogsz lemondani róla 🙂

Sokáig nekem sem volt a kedvencem, de aztán megtaláltam a hozzá illő fűszereket és az elkészítésében rejlő lehetőségeket… Így túl lépve a párolt (ami lássuk be sok helyen egyenlő a sós vízben főtt) kelbimbó “nem szeretem” érzésén, bizony számtalan finom variációban elkészíthető.

Kelbimbót azért is érdemes fogyasztani, mert sok benne a vitamin, a folsav, valamint nagyon alacsony a kalóriatartalma. Tehát, kelbimbóra fel, bár már a szezon végén vagyunk, de igyekszem megszeretettni mindenkivel ezeket a zöld kis csodákat 🙂 Ebben ez a recept is a segítségemre lesz, ha elkészítitek…

Kelbimbó chipsHozzávalók: 50 dkg kelbimbó (ehhez érdemes a nagyobb darabokat választani!), 2 evőkanálnyi olívaolaj, só, frissen őrölt bors, 3-4 ág kakukkfű (ha nincs friss, egy teáskanál szárított)

Írtam a hozzávalóknál, hogy érdemes a nagyobb kelbimbókat választani, mivel szebben lehet szeletelni, jobb lesz a tartásuk. Nekem most csak aprók voltak itthon, de az íze így is remek.
A kelbimbók alján lévő kis torzsa részeket levágom, a külső leveleket leszedem.
Felszeletelem kb 3-4 mm-es kis szeletekre, a nagyon aprókat csak félbevágom. Beleteszem egy tepsibe és nagyjából két evőkanálnyi extra szűz olívaolajjal meglocsolom, ha van olajspray, akkor azzal befújom. Megfűszerezem és 200 fokos sütőben ropogósra sütöm.

Kelbimbó chipsBár azt írtam chips, de köretnek is nagyon finom! A variációk tárháza pedig végtelen 🙂

 

 

Pin It

Vélemény, hozzászólás?