Glutén- és tejmentes sztrapacska (paleo)

paleo sztrapacska

Álmomban sem gondoltam volna, hogy eszek még sztrapacskát…Glutén- és tejmentes diéta esetén ez bizony igazán nagy kihívás, de szerencsére ez is kivitelezhető már, annyi jó helyettesítő termék van.

Nokedli formájában régóta használjuk az Éléskamra nokedli lisztjét, túró helyett pedig (azoknak akik a tojást ehetik) remekül működik a totu. Túrós tésztát sokszor készítek belőle, és a tejföl is remek így.
Most gondoltam egy merészet és sztrapacskát készítettem. Jó persze a juhtúró ízvilágát nem sikerült visszacsempésznem a receptbe, ezért egy pici medvehagyma olajjal bolondítottam meg, de engem maximális elégedettséggel töltött el a végeredmény 🙂

paleo sztrapacskaHozzávalók: 1 cs Éléskamra nokedli lisztkeverék, 20 dkg fehér édesburgonya, 200 g totu (tojásfehérje túró), 200 g totukrém, 20 dk szalonna, só, fehér bors

A nokedli tésztát a tasakon lévő használati utasítás szerint elkészítem (ehhez kell tojás is!), majd 20 dkg édesburgonyát belereszeltem. Kivártam a pihentetési időt és lobogó forróvízbe szaggatva kifőztem.
A szalonnát apróra vágtam, zsírjára pirítottam és kiszedtem a zsiradékból. Kétharmadát belekevertem a nokedlibe, és hozzáadtam a totut, azaz a tojásfehérje túrót, megsóztam, csipet fehér borssal ízesítettem. Totu készíthető házilag otthon, ehhez a recepthez tökéletes a házi változat is. Az egészet összekevertem a szalonna kisült zsírjával és a totu tejföl felével. Tálaláskor adom hozzá a félretett szalonnát és totu tejfölt.

paleo sztrapacskapaleo sztrapacska

Pin It

Vélemény, hozzászólás?