Padlizsán tatár

…avagy a padlizsánkrém új ruhája:)


Imádom ezt a gyönyörű színű, igazán jó ízű zöldséget, a nyár nagy slágere nálam a cukkini mellett. (zárójelben jegyzem meg, hogy a legjobb módja, hogy télen is fogyaszthassuk, ha a grillezett vagy sütött padlizsánszeleteket lefagyasztjuk.)

Tehát mivel nagy a szerelem eme lila csoda és köztem, így sokféleképpen fogyasztjuk, de a nagy kedvenc a padlizsánkrém. Viszont a kisördög mindig motoszkál bennem, mi lenne ha… Legutóbb a tatár bifsztek mintájára készült és bizony elmondhatom, hogy ami a fenséges marha húsnak jól áll, az a sült padlizsánnak talán még jobban 🙂 Igen, annyi eltérés van, hogy a padlizsán itt is sült formájában jelenik meg, de a többiben nem csaltam:)

Hozzávalók:
1 szép gömbölyű padlizsán, szerintem a gömbölyű, nagyobb padlizsánokkal könnyebb ilyesfajta recepteket készíteni, míg a keskenyebb, hosszúkásak grillre, panírba valók.
1 közepes fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, teavaj, mustár, ketchup, 1 tojás sárgája, só, bors, pici piros paprika és worcestershire szósz (elhagyható-bár igazából bármi elhagyható, ha az ízlésvilágunk mást diktál:))

A hozzávalókat aprítom és alaposan összekeverem. nem pépesítek semmit, szeretem ha az apró darabkák benne vannak. Pirítóssal, paradicsommal és csípős paprikával tálalom.

Pin It

Vélemény, hozzászólás?