Vaníliás – aszalt sárgabarackos sárgadinnye lekvár

Eszter barátnőm kérésére kezdtem gondolkodni, hogy hogyan is legyen sárgadinnye lekvárja, ha semmi cukrot nem szeretne bele:)

így született meg az ötlet, hogy az aszalt sárgabarack fogja még édesebbé és finomabbá tenni:)

Hozzávalók:
1 kg megtisztított felkockázott sárgadinnye,
10 dkg aszalt sárgabarack
1/2 vanília rúd

 

Felteszem főni a felkockázott dinnyét, barackot, mivel nem engedett sok vizet a dinnye és nem akartam mellette állni, egy fél deci vizet öntöttem alá. A vanília rúd belsejét kikapartam, majd a rúddal együtt beletettem a gyümölcsbe. Mikor már elfőtte a levét, nem volt habja, kivettem a vanília rudat és botmixerrel pürésítettem. Forrón üvegbe, majd száraz dunsztba

Pin It

Vélemény, hozzászólás?