Sajtos zöldséggel töltött, baconnel borított csirkemelltekercsek

Sajtos zöldséggel töltött, baconnel borított csirkemelltekercsek

Valahogy ott felejtődött… Biztos Veled is előfordul, hogy valahogy bent ragad a hűtőben egy-két dolog.
Nos, én ügyesen elfelejtettem a levesből kiszedett zöldséget felszolgálni a leveshez… persze nem volt reklamáció, gondolom úgy gondolták, megfőzni is elfeledtem 🙂

Hát, megfőztem én, aztán másnap meg is találtam gondosan eldobozolva a hűtőben. persze fogtam a fejem, hogy a sok jó zöldséggel most mi legyen, leves már nincs, csak egy kis csirkemell árválkodik sorsára várva mára. Az azért luxus, hogy csirkemellből főzzek egy újabb levest… Tészta? Ragu? Aztán jött a megmentő ötlet, töltelék a csirketekercsbe.
Annyira jól sikerült, hogy a következő adag levesből már egyenesen félreteszek erre a célra 🙂

Hozzávalók: 1 csirkemell filé, 4 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 1/2 zeller, 2 kelkáposzta levél, 1/4 karalábé (és még amit találsz a leveszöldség között, bármi jöhet ízlés szerint), 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt trappista sajt, 2 evőkanál tejföl, 1 tojás és kétszer annyi szelet bacon, ahány szeletre sikerült felvágni a csirkemellet.

A csirkemell filét szeletekre vágjuk, fóliával borítva kiklopfoljuk, jó vékonyra, hogy kényelmesen tudjuk tekerni, minkét oldalát megsózzuk.
Sajtos zöldséggel töltött, baconnel borított csirkemelltekercsekA zöldséget apróra vágtam, belekevertem a sajtot, tejfölt, tojást, belenyomtam a fokhagymát, pici borsot tettem hozzá, de egyéb ízesítés szükségtelen, hiszen a húslevesben főtt, minden finom íz benne van.
Ebből a masszából annyit tettem a hússzeletre, hogy szépen fel tudjam tekerni. Tűzni nem tűztem, de aki bizonytalan, tűzze meg fogpiszkálóval, vagy hústűvel.
A tekercseket ezután beborítottam egy szelet baconnal, majd egy tűzálló tálba sorakoztattam őket.

Sajtos zöldséggel töltött, baconnel borított csirkemelltekercsekOké, az éles szeműek előtt most lebuktam, ez császárszalonna, de ez volt itthon 🙂 Baconnel könnyebb dolgozni 🙂 Egy csirkemelltekercsre két csík szalonna került, így borítja be egységesen.
Fóliával letakarva 200 fokos sütőben 40 percet sütöttem, aztán levettem a fóliát és kb 15-20 perc alatt készre sült.

Sajtos zöldséggel töltött, baconnel borított csirkemelltekercsekMindenféle köretet el tudok hozzá képzelni, viszont saláta helyett szerintem jobban illik hozzá a savanyúság.

Sajtos zöldséggel töltött, baconnel borított csirkemelltekercsek

Pin It

Vélemény, hozzászólás?