Diós spárgakrém

Diós spárgakrém

Spárgát eszünk spárgával 🙂 de tényleg. Szeretjük nagyon és igazán finom friss spárgát az évnek csak ebben a rövid időszakában ehetünk, így igyekszem minél változatosabban elkészíteni, hogy senki ne unjon rá 🙂

Tegnap este húst készültem sütni vacsorára, de csodák csodájára még Párom is azt mondta, hogy inkább valami könnyűt vacsorázzunk. Erre rávágtam, hogy akkor kapsz vajas pirítóst, és azt hiszem én lepődtem meg legjobban a válaszon, miszerint az tökéletes lesz! Hm, mikre nem képes a meleg… semmi kolbász, vagy sült hús 🙂

A spárga már készen volt, csak egy csepp cukros vízben megfőzve, gondoltam akkor hasznosítom, keverek belőle egy kencét a pirítósra, ha nem sikerül, még mindig ott a vaj 🙂

Diós spárgakrém

Hozzávalók: 10-15 szál fehér spárga, 1 kis maroknyi pucolt dió, 1 kávéskanál dióolaj, 1 gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt bors, 1 kávéskanál cukor

A spárgát egy fazékba állítva a kávéskanál cukorral ízesített vízben megfőztem, bevallom a tetejéről a rügyeket elrágcsáltam, az nem került a krémbe 🙂 Minden hozzávalót beletettem az aprítóba a fűszerek kivételével és pár perc alatt kész is volt a krém. Utána fűszereztem, én viszonylag sok borsot tekertem rá, de nagyon ízletes lett.

Diós spárgakrém

 

Pin It

Vélemény, hozzászólás?