Bruschetta

Bruschetta

Ez a hagyományos olasz előétel sokak kedvence. Mi is sokszor készítjük, bár nem előételnek, hanem könnyű nyári vacsorának, vendégváró falatkának. Most az utolsó kerti paradicsomok és illatos bazsalikom levelek kerültek bele.

Cibattát vagy bagettet szokás alá pirítani, mivel nem volt időm sütni, így én egyik kedvencemből az Imrei Pékség óriás kiflijéből pirítottam alá karikákat. Mivel ezt a receptet tavaly nyáron már ajánlottam a pékségnek is, így a receptet még több fotóval itt is megtaláljátok.

Hozzávalók (személyenként): 2-3 szelet óriás kifli átlósan szelve, 2-3 szem paradicsom, 6 levél bazsalikom, 1 gerezd fokhagyma, kb 1 dl olívaolaj, csipet só, és frissen őrölt bors

Mivel jó, ha az ízek összeérnek, így fogyasztás előtt 1-2 órával készítsük el!

Apró kockákra vágjuk a paradicsomot, ha van rá lehetőség akár többfajta paradicsomból is készíthetjük, úgy még finomabb, nálunk most néhány szem lucullus mellé ökörszív és koktél paradicsom került, a kert kései ajándékaként. A bazsalikom leveleket felcsíkozzuk, nem vágjuk túl apróra, hadd teljesedjen ki az íz a szájban. Sózzuk, borsozzuk a paradicsom kockákat és belekeverjük a bazsalikomot, valamint az olívaolajt. Amikor ezzel megvagyunk, a megtisztított fokhagymát beledugjuk, hogy az olaj ellepje és letakarva betesszük a hűtőbe.

Bruschetta

Mivel jó, ha az ízek összeérnek, így fogyasztás előtt 1-2 órával készítsük el! A hűtőből viszont időben vegyük ki, hogy szoba hőmérsékletűre melegedjen.

Tálaláskor a megpirított még meleg kifli karikákat megdörzsöljük a paradicsomból kihalászott fokhagymával mindkét felükön és ráhalmozzuk a paradicsomot a kifli szeletekre. Plusz olívaolajjal tálaljuk, aki szereti locsolja még meg vele a szendvicsét!

Bruschetta

Pin It

Vélemény, hozzászólás?