Epres kuszkusz, az egyszerű cukormentes édesség

Epres kuszkusz

Gyors és nagyon egyszerű desszert az epres kuszkusz, ami úgy született, hogy volt 5-6 szem eper otthon és mindketten édességre vágytunk 🙂 Azt hiszem ennél csak a tejfölös eper egyszerűbb, de ennyi eper két főre nem lett volna elég abban a formában…

A tejfölös eper, mint az epres édességek legegyszerűbb változata, már tavaly szerepelt itt, de ennek is a kiinduló pontja volt. Ha már tejföl és eper, akkor kell egy kis “kitöltő” anyag, hogy elég legyen a pár szem eper és már kész is az ínycsiklandó édesség. A kuszkuszra a gyors elkészíthetőség miatt esett a választásom, de remekül helyt állt ebben a szerepben is.

Epres kuszkuszHozzávalók: 6 szem eper, 2 dl kuszkusz, 2 dl forró víz, 1 dl tejföl, 1 evőkanál xilit (vagy méz vagy aki cukorral eszi annak ízlés szerint porcukor 🙂 ), egy darabka vanília rúd (kb 1 cm-nyi) kikapart magja

A kuszkuszt vele megegyező mennyiségű vízzel leforrázom és letakarom. Amíg a kuszkusz elkészül, egy szem epret félre téve apróra vágom az epret, és egy pohár aljába teszem. A tejfölt elkeverem a xilittel és a vaníliarúd kikapart magjával.
A kuszkuszt 5 percig pihentetem fedő alatt, ennyi idő alatt el is készül, ekkor összekeverem a tejföllel és megvártam míg egészen langyosra hűl, majd rákanalaztam a pohárban lapuló eper darabokra.

Epres kuszkuszA tetejét a félretett eperrel díszítettem.

Epres kuszkuszAzonnal vagy jól lehűtve is fogyasztható

Epres kuszkusz

 

Pin It

Vélemény, hozzászólás?