Citromos nyúlragu

Citromos nyúlragu

A “háztájiból”, azaz vidéki rokonok jóvoltából ismét nyúl hús került az asztalra. Tudom, megoszlanak a vélemények, de abban egyet értünk, aki szereti nagyon szereti 🙂 Márpedig aki szereti, ezt a citromos nyúlragu névre hallgató étket egyenesen imádni fogja 🙂

Azért is nagyon praktikus, mert a egy kicsit érlelni kell a húst a citrommal, fokhagymával, így előre elkészíthető, majd 30 percen belül az asztalra tehető az étel, tehát akár gyors vacsorának is remek fogás!

Citromos nyúlraguHozzávalók: 50 dkg nyúl apró hús, 1 db vegyszermentes citrom, 1 fej fokhagyma, 1 pici fej hagyma, 1 db kisebb sárgarépa, 2 dl tejszín, só, bors, 1 kávékanál szárított kakukkfű – Fuchs fűszer, olívaolaj
Köretként sütőben sült hasábburgonyát választottam

A fokhagymát megpucolva és gerezdekre bontva összeturmixoltam a citrommal, amit megmostam és héjastól feldaraboltam, csak a magok végezték a kukában.
Ebbe a turmixba forgattam bele a tokány szerűen csíkokra vágott nyúl húst, ami vegyesen tartalmazott lapocka és comb darabokat. 48 órára a hűtőbe tettem, jól zárható edényben.

Az olajon megfuttattam az apróra vágott hagymát és a szintén apró kockákra vágott sárgarépát. A fokhagymás, citromos nyulat erre szedtem rá. Alaposan megpirítottam, sóztam, borsoztam, kakukkfűvel megszórtam, majd kb fél dl vizet öntöttem rá és fedő alatt készre pároltam. Amikor a hús puha volt, levettem a fedőt és felöntöttem az egészet tejszínnel majd összeforraltam.
Amíg a ragu készült, a sütőben megsült hozzá a hasáb is. Szerintem a 30 perces elkészítési időben még a terítés is benne volt 🙂

Citromos nyúlraguA sárgarépa édessége ellensúlyozza a citrom savanykás ízét, míg a citrom pedig a fokhagymát helyezi másik dimenzióba. Fantasztikusan finom, illatos étel.

Citromos nyúlragu

 

Pin It

Egy hozzászólás a(z) “Citromos nyúlragu” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Citromos nyúlragu - Fuchs kakukkfű 25 gr

Vélemény, hozzászólás?