Az, hogy a különleges ízek szerelmese vagyok már gondolom senkit nem lep meg, ahogy az sem, hogy a kihívásokat is szeretem 🙂 Ma olvastam egy játékra invitáló felhívást, aminek ma van a beküldési határideje is, hát mi ez, ha nem egy szép kihívás 🙂
Az már persze más kérdés, hogy annyira finom hozzávalókat adtak meg, amiből szendvicset lehet alkotni, hogy ez egyáltalán nem nehéz feladat! A játék meghirdetője a Szamos Marcipán Tortabolt, a játék pedig a Mézes Mackó gourmet receptpályázat, melynek részleteit én itt olvastam.
A lehetőségek közül egyértelmű volt, hogy a grillezett kecskesajtra esik a választásom, hiszen imádom 🙂
A fügehab egy kísérlet volt, de megtartjuk 🙂 A madársaláta pedig remek keretet ad az ízeknek.
Hozzávalók – 6 db party szendvicshez: 60 g kecskesajt karikára vágva, grillezve, 3 nagyobb füge, 60 g mascarpone, só, citrombors
Tálaláshoz egy csokor madársaláta, rozskenyér
Szerencsére tavaly gondoskodtam fügéről, így a fagyasztóban eltett fügét olvasztottam ki, 3 szép nagy darabot. Ezeket lecsumáztam, majd összeturmixoltam a mascarponéval, csipet sóval és egy mokkáskanálnyi citromborssal. Habzsákba töltöttem.
A sajtot grillen megsütöttem, majd a kenyér szeletkére madársalátát raktam, két oldalára csillagcsővel nyomtam a fügehabot és közé helyeztem a grillezett kecskesajtot.
Ez a recept a Mézes Mackó gourmet receptpályázat nélkül sosem készült volna el és biztosan állítom, hogy egy fantasztikus íz élménnyel lennék szegényebb 🙂
2014. június 4-i hír: “A szakmai díjat ezúttal Sass Erika szendvics különlegessége nyerte meg.” Részletek itt.
Nagyon köszönöm!