Tojásfasírt

tojásfasírt

A 28. Blogkostólón úgy hozta az élet, hogy az egyik játékra jelentkező blogger nem tudta teljesíteni a feladatot, sajnos egészségi állapota nem tette lehetővé, hogy részt vegyen a játékban. Így ismerkedtem meg a tojásfasírt receptjével…

melyet a fentiek miatt pártában maradt Konyhavirtuóz blogon találtam 🙂 Gondoltam keresek valami finomságot, ne maradjon ki senki a játékból. Nem bántuk meg, pici személyre szabott módosítással remek vacsoránk volt a tojásfasítból.

TojásfasírtHozzávalók: 3 db főtt tojás, 3 db nyers tojás, 2 db zsemle, 1 kisebb hagyma, 6 evőkanál szőlőmag olaj, ízlés szerint petrezselyem, só, bors és egy pici füstölt pirospaprika
Az eredeti receptben szerepel reszelt sajt, ami nálam kimaradt a tejfehérje allergia miatt, de aki teheti tegyen bele, hiszen jól dúsítja a fasírtot.

A zsemléket vízbe áztattam és jól kinyomkodtam, hozzáadtam a tojásokat, az apróra vágott hagymát, az olajat és a fűszereket és késes robotgépben összemixeltem az egészet.
Szilikon sütőformába kanalaztam, elrendeztem benne és 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 percig sütöttem.

TojásfasírtEgyszerű és gyors recept, vacsorára egy kis salátával vagy zöldségekkel remek. Mi legújabb felfedezésemmel a remek párost alkotó citromfű és retek kombinációval ettük 🙂

 

Pin It

Vélemény, hozzászólás?