Bár épp háziasszonyi teendőket látok el a Blogkóstoló nevű blogger játék 28. fordulójában, de természetesen én is kóstoltam. Nem is akármit, répás muffin került a vasárnapi uzsonnás tányérkára 🙂
A sorsolás a Táncoló fakanál blogra vezetett, ahol Zsuzsi finomságai közül erre a muffinra esett a választásom, mivel alapból tejtermék mentes, nagyon megörültem neki 🙂
Sokat nem is változtattam a recepten, a csészét cseréltem bögrére és a lisztet rizslisztre, mert az volt itthon, de egyébként úgy jó a süti, ahogy van 🙂 A cupcake sipkák elmaradtak, én egy kis házilag készült karamell pudingot kínáltam mellé.
Hozzávalók: 1 bögre – 2 dl 🙂 1,5 bögre rizsliszt, 3 tojás, 3/4 bögre kókuszolaj, 1 bögre cukor – én kókuszvirág cukrot használtam, 2 bögre reszelt sárgarépa, 1 csomag vaníliás cukor, 1 teáskanál fahéj, 1/2 teáskanál őrölt gyömbér, 1 evőkanál szódabikarbóna, csipet só
Karamell öntet: 2 evőkanál kókuszvirág cukor, 2 csapott evőkanál tápióka keményítő, 3 dl mandulatej
Lereszeltem a répát, az olajat, cukrot, és a tojásokat habosra kevertem, ehhez tettem a répát, majd a száraz hozzávalókat is összekevertem és a répás masszához adtam. Én szilikon muffin formákat használok, azokat megtöltöttem 3/4-ig a masszával és 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütöttem.
Az öntethez a kókuszvirágcukrot egy száraz lábaskában felmelegítettem, amikor már folyós volt, hozzáadtam a fele tejet és a másik fele tejben elkevert keményítőt. Amikor felforrt és elérte a kívánt állagot kihűtöttem, hűtés közben többször átkeverve, hogy ne legyen “bőrös”, mint a puding.
Ízlés szerint kinek több, kinek kevesebb öntettel tálaltam 🙂
Örülök, hogy a Blogkóstoló elvezérelt Zsuzsi blogjára, mert ez tényleg egy gyors és könnyedén glutén- és tejmentessé varázsolható muffin, ami ráadásul mindenkinek ízlett a családban 🙂