Túrós, tejfölös (azaz totus-totu tejfölös) tészta, paleo

Túrós, tejfölös (azaz totus-totu tejfölös) tészta, paleo

Kezdem azzal, hogy nagyon, nagyon régen nem ettem túrós tésztát, a túró utánzatok jól szerepelnek nálam kölesből (nem paleo), imádom a totut, de valahogy a túrós tésztára nem vetemedtem eddig. De tényleg csak eddig, mert mostantól visszatér az asztalunkra totuval és a totu krémből készített tejföllel.

Itt meg is ragadom az alkalmat, hogy kiemelten írjak a totu tejfölömről, amiről már sokaknak meséltem, sokan próbálták és szeretik is 🙂 Itt egyszer már írta róla, de most szinte csak erről szól ez a rész. Fontos, hiszen aki tejfehérje allergiás vagy paleo étrendet követ, nem tud semmilyen tejfölt enni. Van sok alternatíva a neten, leginkább vegánok számára, de nekem bár többet próbáltam egyik sem volt az igazi. Sokáig kísérleteztem a totukrémmel és a totukrém extrával, míg végül megtaláltam a nekem legtejfölösebb tejföl receptet 🙂 Tehát totukrémből tejföl:
1 doboz totukrém vagy totukrém extra, mindkettőből finom a végeredmény, 3 evőkanál hidegen sajtot szőlőmagolaj (lehet kókuszolaj is), 2-3 csepp citromlé ízlés szerint. Eezeket alaposan kikeverem és utána óvatosan, kanalanként adagolva annyi vizet (általában 2 evőkanál) adok hozzá, hogy tejföl sűrűségű legyen.
Ugye nem bonyolult? 🙂 Ha kipróbáltad, írd meg a véleményed, tényleg kíváncsi vagyok!

És akkor nézzük a túrós tésztát 🙂

Túrós, tejfölös (azaz totus-totu tejfölös) tészta, paleoHozzávalók: 200 g zöld banánlisztes spagetti tészta, 10 dkg kolozsvári (vagy egyéb 🙂 ) szalonna, 1 doboz totu, 1 doboz totu krém

A tésztát kifőzöm a leírás szerint, a szalonnát felcsíkozom, vagy épp apróra vágom, a kedvem szerint. A szalonna zsírra ráborítom a totut és elkeverem vele, majd rászűröm a kifőtt tésztát és összekeverem. Totu krémből készült tejföllel tálalom.

Túrós, tejfölös (azaz totus-totu tejfölös) tészta, paleo

Pin It

Vélemény, hozzászólás?