Ez a leves nagyon egyszerű, kevés hozzávalót és hozzám képest kevés fűszert tartalmaz, mégis egy nagyon finom és mondhatjuk egészséges leves a végeredmény.
Épp nem sok minden volt a hűtőben, de már friss sárgarépával tértem haza a napokban a piacról. A gyömbér pedig nem csak izgalmas, de nagyon egészséges fűszer is, nekem mindig van belőle itthon, mert vagy megbolondítok vele ezt – azt, vagy épp egy frissítő teát készítek vele, de az biztos, hogy a gyomrunk mindig nyugalomban van 🙂
Ráadásul gyönyörű színe bármikor jókedvre derít bárkit, ma például szeles, borongós időjárás van, ez a leves kiválóan átmelegít testben és lélekben egyaránt.
Hozzávalók: 50 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 10 dkg zeller, 1 kis fej hagyma, 2×2 cm-es darab gyömbér, só, csipet fehér bors, 2-3 ágacska kakukkfű, 1,5 l víz
A megtisztított zöldségeket, a gyömbérrel és a fűszerekkel együtt annyi vízben, amennyi ellepi a zöldséget, puhára főzöm. A kakukkfűből néhány levélkét félreteszek a tálaláshoz.
Amikor a répa puha, botmixerrel pürésítem a zöldségeket és forró vízzel beállítom a leves sűrűségét. Szerintem akkor jó, ha jó krémes állagú. Megvárom, míg összeforr és már tálalom is.
Hűvös napokon forrón, meleg nyári napokon langyosan is nagyon finom.