Gyömbéres sárgarépapüré leves

Gyömbéres sárgarépapüré leves

Ez a leves nagyon egyszerű, kevés hozzávalót és hozzám képest kevés fűszert tartalmaz, mégis egy nagyon finom és mondhatjuk egészséges leves a végeredmény.

Épp nem sok minden volt a hűtőben, de már friss sárgarépával tértem haza a napokban a piacról. A gyömbér pedig nem csak izgalmas, de nagyon egészséges fűszer is, nekem mindig van belőle itthon, mert vagy megbolondítok vele ezt – azt, vagy épp egy frissítő teát készítek vele, de az biztos, hogy a gyomrunk mindig nyugalomban van 🙂
Ráadásul gyönyörű színe bármikor jókedvre derít bárkit, ma például szeles, borongós időjárás van, ez a leves kiválóan átmelegít testben és lélekben egyaránt.

Gyömbéres sárgarépapüré levesHozzávalók: 50 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 10 dkg zeller, 1 kis fej hagyma, 2×2 cm-es darab gyömbér, só, csipet fehér bors, 2-3 ágacska kakukkfű, 1,5 l víz

A megtisztított zöldségeket, a gyömbérrel és a fűszerekkel együtt annyi vízben, amennyi ellepi a zöldséget, puhára főzöm. A kakukkfűből néhány levélkét félreteszek a tálaláshoz.
Amikor a répa puha, botmixerrel pürésítem a zöldségeket és forró vízzel beállítom a leves sűrűségét. Szerintem akkor jó, ha jó krémes állagú. Megvárom, míg összeforr és már tálalom is.

Gyömbéres sárgarépapüré levesHűvös napokon forrón, meleg nyári napokon langyosan is nagyon finom.

Gyömbéres sárgarépapüré leves

 

 

 

Pin It

Vélemény, hozzászólás?